27 Kasım 2015 14:03

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan: Gazetecileri korumamıza rağmen iftiraya uğradık

Paylaş

14 gün boyunca sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Nusaybin’de görev yapan gazetecilerle, kendilerine tepki gösteren grubu yatıştırmaya çalışmalarına rağmen Habertürk gazetesi muhaberi tarafından iftiraya uğradığını söyledi. 

Aslan yaptığı açıklamada, gazetecilerin özgürce görevlerini yapmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, buna rağmen bir muhabir tarafından iftira ve yalan habere muhattap edildiğini belirtti. Aslan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

 “26.11.2015 tarihinde 14 günlük sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından Nusaybin’de inceleme yapmak için bulunduğum Abdulkadirpaşa Mahallesine, Mardin Süryani Birliği Başkanı Yuhanna Aktaş, Nusaybin Eğitim-Sen Eski Şube Başkanı Abdullah Gökçe ile giderken, 15–20 kişilik bir grubun bir haber ekibi ile tatsızlık yaşandığına tanıklık ettik. 

Öfkeli grup, sokağa çıkma yasağından sonra Nusaybin’de çekim yapmak isteyen gazetecilerle tartışmış, yanlı, gerçeğe aykırı yayın yaptıklarını gerekçe göstererek gazetecilere tepki göstermiştir. Olayı anlamak ve gazetecilerin özgürce görevlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirlerde bulunmak için olay yerine gittik. Tatsızlığın devam etmemesi ve basının özgürce işini yapabilmesi için bir süre bekledikten sonra incelemelerimizi yapmak için oradan ayrıldık. Bizler ayrılırken tatsızlığın tekrar devam ettiğini gördük. Yanımdaki arkadaşlarla beraber tatsızlığın daha fazla büyümemesi için basın ekibine arabalarına kadar eşlik ettik. Öfkeli gruba defalarca gazetecilere yönelik saldırgan bir tutum içinde olmamaları gerektiğini söyledik. 

Gazetecileri korumak için gösterdiğimiz azami hassasiyete rağmen, olaydan yaklaşık 1 saat sonra Habertürk Diyarbakır Muhabiri Ahmet Yukuş’un hakkımda gerçekleri yansıtmayan, kötü niyetli, partimi ve şahsımı hedef göstererek itibarsızlaştırmaya yönelik çirkin iftiralarını basından öğrendim. Kendisi Nusaybin’de yaşananları haber yapmak yerine kendisini haber yapıp geri dönmüştür. Ahmet Yukuş’un bu çirkin iftirasına kendi Habertürk medya grubu dahi inanmamış ve haber yapma gereği duymamıştır. 

Ancak Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, gazetecilik ve tarafsızlık ahlakı ile bağdaşmayan bir tarzda, beni arayıp olay ile ilgili bilgi alma gereği bile duymadan bu çirkin iftiralara dayanarak saldırgan bir dille beni ve partimi hedef alan ilkesellikten ve insaftan yoksun bir basın açıklaması yapmıştır. 

İlgili kişi ve kurumlar Nusaybin’de yaşanan vahşeti kamuoyuna duyurmak yerine, Nusaybin ablukasını gölgelemek ve gündemden düşürmek için şahsıma ve partime iğrenç ve ahlak dışı iftiraları atıp, yaymışlardır. Art niyetli bir şekilde servis edilen sistematik çirkin iftirayı basını ve medyayı kullanarak duyurulmasına zemin hazırlayanları kınıyorum. Bu kişi ve kurumlar hakkında tüm hukuki yollara başvuracağımı basına ve kamuoyuna arzederim.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kazıklı sahil yeniden ihaleye çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül'den mektup var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...