27 Kasım 2015 13:31

YPG: Azez bahanesiyle Efrîn'e saldırmak istiyorlar

YPG Efrîn Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, üç gündür 'Devrimciler Ordusu' adlı grup ile el Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam arasında Azez'de yaşanan çatışmalarla bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

Paylaş

YPG Efrîn Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, üç gündür 'Devrimciler Ordusu' ile el Nusra ve Ahraru'ş Şam arasında Halep'in Azez ilçesi kırsalında yaşanan çatışmalarla alakalarının olmadığını belirtti.

Xelil, çatışmaların 'Devrimciler Ordusu' ile el Nusra ve Ahraru'ş Şam arasında yaşanmasına rağmen "YPG Azez'e saldırıyor" gibi haberlerin yapıldığını, bunun doğruyu yansıtmadığını ifade etti. Nusra ve Ahrar'ın Efrîn'e bağlı Qibarê köyüne havanlarla saldırdığını kaydeden Xelil, Efrîn Kantonu'na saldırılmak istendiğini, YPG ve YPJ güçlerinin bu savaş içinde yer almadığını söyledi.

Bu saldırının bir daha tekrarlanmamasını istediklerini belirten Xelil, "Bunun bir daha tekrarlanmasını istemiyoruz. Eğer saldırılar devam ederse cevabımız sert olacaktır. Dediğimiz gibi şimdi yürütülen savaşla bir ilgimiz yoktur. YPG olarak hiçbir alakamız yoktur. Bu savaş Devrimciler Ordusu ile Nusra ve Ahraru'ş Şam çeteleri arasında yaşanıyor. Hiçbir üyemiz bu savaş içinde bulunmamıştır" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Greve çıkan TRELLEBORG işçilerinden direnişteki IFF işçilerine ziyaret

SONRAKİ HABER

Marina manzaralı RES talanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...