27 Kasım 2015 13:30

Greve çıkan TRELLEBORG işçilerinden direnişteki IFF işçilerine ziyaret

Paylaş

Gebze’de greve çıkan petrokimya fabrikası TRELLEBORG işçileri grevin 3. gününde, 82 gündür direnişte olan İFF işçilerini ziyaret etti.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan TRELLEBORG fabrikası işçileri bağlı olduğu Petrol-İş Sendikasıyla birlikte greve çıkmıştı. İşçiler dün destek için İFF işçilerinin yanındaydı.

'İŞÇİLER BİRLİĞİNİ VE CESARETİNİ GÖSTERDİ'

Gazetemize konuşan IFF işçisi Muhammet Başarman direnişlerinin başından beri miting gibi ziyaretler  olduğunu belirterek “İşçiler bilinçlendiklerinde dayanışmanın nasıl olacağını sendikalara gösterdiler. Gebze Organizede bu ziyaret işçilerin gücünü, cesaretini ve birliğini gösterdi. Olması gereken bu. Biz de IFF işçileri olarak Trelleborg işçilerini ziyaret edeceğiz” dedi.

'BU MÜCADELE İŞÇİ SINIFININ SORUNU HALİNE GELMELİ'

Direnişte olan IFF işçisi Mehmet Öz de ziyaretlerin iki işyeri arasında kalmaması gerektiğini vurgulayıp şöyle konuştu “Bu mücadele işçi sınıfının sorunu haline gelmeli İşçiler duyarlı olmalı. İlla başımıza bir şeyler gelince dayanışma işçi duygusu oluşmamalı. Bilinçli ve örgütlü olmalıyız. Sendikal haklarla ilgili yasalar işçiden yana değil. Mahkeme süreçleri çok uzun sürüyor. Bu uzun süreçte bizler ciddi zorluk ve baskılar yaşıyoruz. Anayasa’da işçilerin örgütlenme hakları yeniden düzenlenmelidir. Biz bu mücadele içerisinde ne emniyeti ne savcıyı ne de valiyi yanımızda gördük. Dolayısıyla her türlü engellere karşı haklarımzi alacağız ve işe geri döneceğiz.”

'GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİRSEK GREVİMİZ BAŞARIYA ULAŞIR'

Üç gündür grevde olan Trelleborg işçisi ile grev ziyaretini konuştuk. 13 yıllık işçi olduğunu dile getiren Mustafa Ak “Bugün birlik günü. IFF işçisini ziyaret ettik. Görevimizi yaptık Bizim bu işyerinde ikinci grevimiz. Bizler plastikçiler sanayisinde sendikalı sendikasız tüm işçilerin grevimizi sahiplenmeyi ve desteklemesini bekliyoruz. Uluslararası şirkete karşı bizler güçlerimizi birleştirirsek grevimiz başarıya ulaşacaktır” diye konuştu.

'17 MADDE KABUL EDİLENE KADAR GREVE DEVAM'

Trelleborg işyeri Baş Temsilcisi Erdoğan Orak ise şunları söyledi“Greve çıktıktan sonra dün olağanüstü gelişmeler yaşadık. İşveren bizleri görüşmeye çağırdı. Daha önce 280 TL brüt teklif veren işveren grevin sonlandırılması için 330 TL teklif etti. Sosyal haklarda kısmi iyileştirmeler önerdi. Biz bu teklifi gece saat 22:00’de işçi arkadaşlarımıza bildirdik arkadaşlarımızın hepsi İş verenin kabul etmediği 17 maddeyi kabul edene kadar greve devam edeceklerini ifade etttiler ve işverinin bu teklifini reddettiler. İşçiler ‘tüm bu haklarımızı alana kadar gervimizi devam ettireceğiz’ dediler. İşveren ve vekilleri şunu iyi bilsinler ki bizler süreci tıkayan kesim değiliz bizler makul olan haklarımızı istiyoruz. Sonuna kadar direnmeye devam deceğiz. Bizler bu greve çıkarken çocuklarımızla, eşlerimizle helalleştik bizler bu işyerinin üretimini emeğimizle alinterimizle çalışarak büyüttük. Çalışmaya da devam edeceğiz. Ancak haklarımızı da alarak” (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Bizde basın özgürlüğü milli değerlere hakaret hakkı olarak algılanıyor

SONRAKİ HABER

YPG: Azez bahanesiyle Efrîn'e saldırmak istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...