27 Kasım 2015 12:25

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pazartesi iş bırakma var

Paylaş

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan asistanlar hekimler, döner sermaye kesintilerine son verilmesini ve sabit ödemelerinin 2 katına çıkarılmasını talep ederek, taleplerinin kabul edilmediği takdirde 30 Kasım’da acil hastalar dışında hizmet vermeyeceklerini duyurdu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan asistanlar hekimler, yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için hastane bahçesinde basın açıklaması düzenlendi. Çok sayıda sağlık çalışanın katıldığı açıklama da SES İzmir Şubesi ve İzmir Tabip Odası destek verdi. Eylem de “Güvenli bir gelecek için emeğimize, toplum sağlığı için eğitimimize sahip çıkıyoruz” yazılı pankart açıldı. Asistanlar adına açıklama yapan Asistan Hekim Çağrı Dursun, iş yüklerinin giderek arttığına dikkat çekerek, çalışamayacak duruma geldiklerini kaydetti.

‘DÖNER SERMAYE KESİNTİSİNE SON VERİLSİN’

Aldıkları ücretin çok az olduğunu ve her ay döner sermayenin azaldığının belirten Çağrı, Ekim ayında gidilen kesintinin Kasım ayında 2 katına çıkarıldığını söyledi. Yapılan kesintilerin hukuka aykırı olduğunu kaydeden Çağrı, aldıkları ücretlerinin  azalmasının nedenine her ay farklı gerekçe sunulduğunu aktardır.  Çağrı, döner sermaye kesintilerine son verilmesini ve sabit ödemelerinin 2 katına çıkarılmasını talep ederek, taleplerinin kabul edilmediği takdirde 30 Kasım’da acil hastalar dışında hizmet vermeyeceklerini duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilere Özgürlük Platformu: Tarihe kara bir leke daha!

SONRAKİ HABER

Kremlin: Putin, Erdoğan'dan gelen görüşme talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa