07 Nisan 2012 09:18

Veliler 4+4+4’e tepkili

ÖVDER (Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği) İzmir Şubesinin Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezinde düzenlediği, “Eğitimde 4+4+4 sistemi nedir?” başlıklı söyleşiye katılan veliler görüş ve tepkilerini aktardılar.Şube Başkanı Orhan Yüce, yasanın eğitimi parçaladığını, gericileştirdiğini ve özelleşti

Veliler 4+4+4’e tepkili
Paylaş

Şube Başkanı Orhan Yüce, yasanın eğitimi parçaladığını, gericileştirdiğini ve özelleştirdiğini belirterek, Başbakanın ve Meclisin sadece eğitimi değil, toplumu ve gençliği de parçalamak istediğini belirtti. Yüce, asıl amacın dindar nesil yetiştirmek değil, din sosu katılmış eğitimi paralı hale getirmek olduğunu söyledi. Bugün toplumun bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Yüce, “Ya sosyal devlet, ya tüccar devlet, ya haklarıyla özgür bir toplum, ya itaatkar, tüketici kul toplum, ya bilimsel demokratik parasız, herkesin ana dilinde eğitim, ya sınırlarını ABD’nin çizdiği medrese eğitimi, bu siz velilere ve topluma bağlı” dedi.

Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Akyol da, sokakları, alanları KESK’lilere ve velilere dar eden AKP Hükümetinin nasıl bir toplum istediğini gösterdiğini belirtti.

HALKI YANILTIYORLAR

Söz alan veliler ise, kendilerine doğru bilgi verilmediğini, Başbakanın, Milli Eğitim Bakanı ve Cumhurbaşkanının toplumu yanılttığını söylediler.

Bir veli, “Dershanelerin kaldırılacağını söyleyen Başbakan, ‘Devlet okulları parasızdır’ hükmünü kaldırdığını söylemedi” derken, başka bir veli, “Bu çocuklar bizim, nasıl eğitim alacağını neden bize sormuyorlar, nereye göndereceğimi onlara mı soracağım” diyerek tepkisini gösterdi.  Bir başka veli de, “Okul müdürleri bizi hiç bilgilendirmediler, bizim çocuklarımızın nasıl eğitim alacağını bildirmek görevleri değil mi? Okula mı göndereceğim, Kur’an-ı Kerim’e mi göndereceğim bu kararı ben veririm” dedi Toplantının sonunda, velilerin örgütsüzlüğünden yararlanan AKP hükümetinin sağlıkta olduğu gibi eğitimde de halkı kandırdığı dile getirilerek, velilerin ÖVDER saflarında örgütlenmesinin, çocuklarının eşit, parasız ve bilimsel eğitim hakkı için önemli olduğu vurgulandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kentsel dönüşüme karşı 1 Mayısa

SONRAKİ HABER

106 hasta tutuklu ölüm sınırında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...