07 Nisan 2012 09:14

Kentsel dönüşüme karşı 1 Mayısa

KENTSEL dönüşüm kapsamında evleri yıkılacak olan Gülsuyu Mahalle halkı, yıkımlara karşı 1 Mayısta taleplerini haykırmayı planlıyor.Gülsuyu Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi (GÜLDAM) “Barınma hakkı ve yaşam alanlarımızı terketmeyeceğiz” talepleriyle Fatmahanım’da, dernek binasında 1 Mayıs toplantısı yaptı.

Kentsel dönüşüme karşı 1 Mayısa
Paylaş

KENTSEL dönüşüm kapsamında evleri yıkılacak olan Gülsuyu Mahalle halkı, yıkımlara karşı 1 Mayısta taleplerini haykırmayı planlıyor.

Gülsuyu Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi (GÜLDAM) “Barınma hakkı ve yaşam alanlarımızı terketmeyeceğiz” talepleriyle Fatmahanım’da, dernek binasında 1 Mayıs toplantısı yaptı.

Dernek yönetimi, mahalleyi 4 bölgeye ayırıp, Fatmahanım, Heykel, Sondurak ve Emek Caddesi’nde 1 Mayıs çalışması yürütüp, 5 otobüsle 1 Mayıs alanına gitmeyi, yaşam alanlarını terk etmeyeceklerini haykıracaklar. Güldam Dernek Başkanı İbrahim Bilgili, gazetemize verdiği demeçte, amaçlarının kentsel dönüşüm mağduru mahallelerin 1 Mayısta güçlerini birleştirip güçlü bir katılım sağlamak olduğunu belirterek, İstanbul’da bir ilki gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Bilgili, Başbakan Erdoğan’a en iyi cevabı, 1 Mayısta alanda vereceklerini söyledi.

Dernek yönetimi, 1 Mayıs çalışmaları kapsamında bildiri dağıtma, pankart asma ve 13 Nisanda geniş katılımlı halk toplantısı düzenleme kararı aldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yerel seçimler öne alınmak isteniyor

SONRAKİ HABER

Veliler 4+4+4’e tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa