27 Kasım 2015 00:53

Kemal Dinç’ten geleneksel yorumlar

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul  

ODA Müziği Lir ve Ateş, solo bağlama için besteler Denemeler, ve bağlama konçertosu Dasein adlı çalışmalarıyla müzikseverlerin tanıdığı Kemal Dinç, bu kez sesi ve sazıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Anadolu müziğini yorumlayan Dinç, Geleneksel Yorumlar albümüyle aralık ayında müzikseverlerle buluşacak.
Kilise akustiği ile canlı kaydedilmiş olan Geleneksel Yorumlar çalışması Kalan Müzik etiketiyle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Üslup ve tarz bakımından klasik çalışma dışında kalan albümde, mızrapsız, tırnak ve parmak uçlarıyla tele dokunuşlar sazı, tambur ve gitar tınılarıyla buluşuyor. Kendi tasarımı ve ölçüleriyle oluşmuş, bağlama-kopuz akorduyla Dinç, misket düzeni ve ek perdeleriyle özellikli bir sazıyla yenilikçi yanını ortaya koyuyor.
Kemal Dinç, Ahmet Aslan’la birlikte aralık ayında da müzikseverlerle buluşacak. İstanbul’da 18 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde konser verecek olan ikili 19 Aralık’ta yeni albüm tanıtımı için Şişli Kent Kültür Merkezinde müzikseverlerin karşısında olacak. 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Barosu: Dünyanın en büyük barosu olarak 'Pes' diyoruz

SONRAKİ HABER

Yaşasın yaratıcı drama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...