26 Kasım 2015 17:22

Birleştik ve kazandık

Aynı mücadele vurgusunu, Kartal İlçe ÖTK seçimlerinde de haykırarak; sesimizi Kartal’daki tüm liseli arkadaşlarımıza duyurduk ve İlçe Öğrenci Meclisi’nde daha geniş bir mücadele sürdürmek üzere söz alma hakkına sahip olduk. Yani kazanan biz olduk!

Paylaş

Samet Ercan
Kartal İlçe ÖTK Meclis
Kurulu Üyesi/İstanbul

Bir ülke düşünün. Tepeden tırnağa aynı olan. Aynı politikalar üzerinden şekillenen bir yapı düşleyin. Yok yoook! Düşlemeyin. Şu andan itibaren anlatacaklarım gerçek ile tamamen ilişkilidir...” Lisemizde bir hedefimiz vardı bizim. Devletin tüm kademelerinde işleyen baskıcı, ırkçı ve antidemokratik uygulamaların karşısında kendi lisemizde karşı ve birleşerek bir mücadele hattı örmek gibi... ÖTK’nın da bu amaç için önemli bir araç olduğunu bilerek bu aracı bir kazanıma çevirmeliydik. Bu hedef doğrultusunda sıra arkadaşlarımızdan başlayıp ulaşabildiğimiz kadar okul arkadaşımızla iletişime geçtik. Çünkü demokratik lise mücadelesindeki bu aracın önemini anlamak, anlatmak ve bu mücadele etrafında birleşmemiz gerekiyordu. Ama biz birleştikçe okulda önümüze engeller konuldu. Okul idaresi tarafından seçilen karşı bir aday çıkarıldı önümüze. Bu adayın kazanması ve oyların bölünmesi için diğer tüm adayların allem edip kallem edip adaylıktan çekilmelerini sağladılar. Biz de karşı bir taktikle 12. sınıf adayları ile birleşip tek bir aday çıkararak güçlerimizi birleştirdik. Biz çalışmalarımızı bu birleşimle sürdürürken, okul idaresi ise sınıfları gezip kendi adaylarına oy istemekten hiç çekinmedi. Bir de üzerine okul etkinliklerinin öncüsünü kendi adaylarıymış gibi göstererek bunun üzerinden propaganda yürüttüler.
MÜCADELEYİ YÜKSELTME ZAMANI
Peki biz ne yaptık? Tüm bu antidemokratik uygulamaların teşhirini yaparak adil ve demokratik bir seçimden yana olduğumuzu ısrarla söyledik. Ve kazanan, biz tüm SŞAL (Semiha Şakir Anadolu Lisesi) öğrencileri olduk. Aynı mücadele vurgusunu, Kartal İlçe ÖTK seçimlerinde de haykırarak; sesimizi Kartal’daki tüm liseli arkadaşlarımıza duyurduk ve İlçe Öğrenci Meclisi’nde daha geniş bir mücadele sürdürmek üzere söz alma hakkına sahip olduk. Yani kazanan biz olduk! Şimdi sıra liselerimizde eşit, parasız, sınavsız, bilimsel, laik ve nitelikli bir eğitim mücadelesini büyütecek daha geniş çevreler ile daha geniş bir kesimle mücadeleye geldi. Mücadeleyi yükseltmeye!

ÖNCEKİ HABER

Liselerde ÖTK

SONRAKİ HABER

Senin oyun senin üniversiten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...