07 Nisan 2012 07:59

Boğaziçi Üniversitesinde türküler Van için buluştu

Eğitim Sen ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Barış ve Adalet Haftası kapsamında, Van için yardım konseri düzenledi.Dün, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde gerçekleşen konserde, Vanlı kadın dengbejler, Grup Bandista ve Grup Tanura şarkılarını ve türkülerini Vanlı depremzedeler için

Boğaziçi Üniversitesinde türküler Van için buluştu
Paylaş

Eğitim Sen ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Barış ve Adalet Haftası kapsamında, Van için yardım konseri düzenledi.

Dün, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde gerçekleşen konserde, Vanlı kadın dengbejler, Grup Bandista ve Grup Tanura şarkılarını ve türkülerini Vanlı depremzedeler için söyledi. Konserde yapılan konuşmalarda, Van’ın unutulmaması gerektiği,  insanların halen depremin yarattığı yıkımları ağır biçimde yaşadığına vurgu yapıldı.

Van’da insanların halen sağlık, iş, barınak, yiyecek, giysi gibi birçok sıkıntıyla boğuştuğuna dikkat çekilirken, Hükümetin, aylar geçmesine rağmen, Van’da hayatın normale dönmesini sağlayacak net bir adım atmamasına tepki gösterildi.

Konserde, son dönemde artan baskı ve tutuklamalara da dikkat çekildi. AKP’ye muhalif söz söyleyenin, parasız eğitim talep eden öğrencilerin, Kürt sorununda demokratik, özgür ve barış içinde bir çözüm süreci talep edenlerin kolayca ‘TMK’ kapsamına alınarak tutuklandığına vurgu yapıldı. Konserde, Roboski Katliamı’na ve Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğratılmasına da tepki vardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 12 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Çırak Aranıyor: Bir sınıfı anlatan iki kelime

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...