26 Kasım 2015 11:52

ODTÜ'de uyarı grevi

ODTÜ'de Tez-Koop-İş Sendikası üyesi işçiler bir günlük iş bıraktı. Toplusözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle uyarı grevine çıktıklarını belirten işçiler, talepleri kabuşl edilmezse 4 Aralık'ta kampüs genelinde greve çıkacaklarını açıkladılar.

Paylaş

ODTÜ'de Tez Koop-İş Sendikası ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası'nın (Kamu-İş) arasında devam eden toplusözleşme sürecinde bir uzlaşmaya varılamadı. İş bırakma eylemi yapan işçiler, Rektörlük binası önünde toplandılar. Öğrencilerin de destek verdiği eylemde Tez Koop-İş Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Barın, toplu iş sözleşmesi sürecinde son aşamaya yaklaşıldığını ifade etti. ODTÜ yönetimi ve kamu işveren sendikasının kendilerine bir rakam açıklamadığını belirten Barın, olumlu bir adım atılmazsa 4 Aralık'ta greve çıkacaklarını dile getirdi. Yapılan görüşmelerde 6 ay boyunca bir uzlaşıya varamadıklarını belirten Barın, iyileştirme olarak istedikleri ücretin sadece 135 TL olduğunu söyledi. 

Eylemin ardından görüştüğümüz adını vermek istemeyen bir işçi ise bu mücadelenin ODTÜ’de ilk olmadığını son da olamayacağını dile getirdi. ODTÜ’nün dışarıya çizdiği demokratik görüntüden rahatsız olduğunu aktaran işçi, üniversite yönetiminin bu demokratik tavrını kendilerine göstermediğini ifade etti. İşçi, "Ne olursa olsun burada sömürülüyoruz. Hele de taşeron kardeşlerimiz için durum daha da kötü. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz!” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Usta sanatçı Zihni Göktay 70. yaşını sahnede kutladı

SONRAKİ HABER

Katliamda ölenlerin cenazesine katılan öğrencilere 'Yasa dışı örgütsel faaliyet' soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...