26 Kasım 2015 11:06

Asya Pasifik Film Ödülleri Jüri Büyük Ödülü Abluka’ya verildi

Paylaş

Asya Pasifik Film Ödülleri Jüri Büyük Ödülü Emin Alper’in son filmi Abluka’nın oldu. Senaryo Ödülü ise Senem Tüzen’in “Ana Yurdu” filmine verildi. 

Emin Alper’in yazıp yönettiği filmin başrollerini Mehmet Özgür, Berkay Ateş ve Tülin Özen paylaşıyor. Abluka, Emin Alper'in ikinci uzun metrajlı filmidir. Film Türkiye’de 6 Kasım’da vizyona girdi. 

72. Venedik Film Festivali’nde gösterilmiş ve Altın Aslan ödülü için yarışan film, aynı festivalde bağımsız eleştirmenler ödülü Premio Bisato D'oro, Arca CinemaGiovani ve Jüri Özel Ödülünü kazandı. Ayrıca film, Kuzey Amerika'nın önemli film festivalilerinden olan Toronto Film Festivali'nde de gösterildi. Abluka, 22. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film dalında birinci oldu. 

Bol ödüllü Abluka’nın konusu ise şöyle; Kadir hapishanedeki 20 yılın ardından şartlı tahliye olur ve emniyette çalışan Hamza'nın yardımıyla iş bulur. İstanbul'u saran büyük siyasi karmaşa atmosferi özellikle sokaklarda kendini göstermektedir. Kadir çöp toplayıcısı olarak girdiği bu paravan işin ardında aslında muhbir olarak çalışacaktır. Gecekondu mahallelerindeki çöpleri karıştırarak herhangi bir şekilde bomba malzemesi olup olmadığını araştıracak ve bulduklarını raporlayacaktır.  Hapishane sonrası ilk uğradığı adres ise kardeşi Ahmet ile karşılaşır. Belediyede çalışan Ahmet ile yeniden kardeşlik bağını kurmaya çalışsa da bu çabaları tek taraflı kalır. Ahmet'in kendi içine kapanık bu hallerini Kadir' kafasında farklı yorumlar ve komplo teorileri üretmeye başlar... 
Abluka, 30 Kasım ve 2 Aralık tarihlerinde Gezici Festival kapsamında Ankara’da gösterilecek. 

ANA YURDU

Esra Bezen Bilgin, Nihal Koldaş ve Semih Aydın’ın gibi isimlerin yer aldığı film, Üzen'in ilk uzun metrajı. Filmin konusu ise şöyle; Sancılı bir boşanma sürecinin ardından yeni yeni toparlanmaya başlayan Nesrin ofisteki işinden ayrılır ve İstanbul'daki evini terk eder. Nesrin artık hayatta olmayan babaannesinden kalan Anadolu'daki boş köy evinin yolunu tutar. Çocukluğundan beri yazar olmanın hayallerini kurmuştur ve bu evde ilk romanını tamamlamaya karar verir. Ancak uzun zamandır görüşmediği ve de anlaşamadığı annesinin çat kapı evde belirmesiyle planları yarıda kalır. Şimdi ikisi için de birbirlerinin karanlık yanlarıyla yüzleşme zamanıdır. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hürriyet, Bülent Mumay’ı işten çıkardı

SONRAKİ HABER

14 günlük sokağa çıkma yasağından sonra Nusaybin'deki yıkımdan kareler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...