25 Kasım 2015 12:19

Tarihi Ermeni Hanı depo olarak kullanılıyor

Erzurum’daki tarihi Ermeni hanı çevredeki esnaflar tarafından depo olarak kullanılıyor. Hanın içindeki dev Başbakan Davutoğlu posteri dikkat çekiyor.

Paylaş

Erzurum’da bulunan ve Ermeni soykırımının ardından talan edilerek el konulan tarihi Ermeni Hanı, şimdilerde esnaflar tarafından depo olarak kullanılıyor. Hana dair dikkat çeken bir diğer şey ise içerisine asılan dev boyutlardaki Başbakan Ahmet Davutoğlu posteri. Hanın dış kısımları tamamen tahrip edilirken, iç kısımlarında ise ayakta kalan el konulan odaların bazılarında çoğu çevre esnafı tarafından eşya deposu olarak kullanılıyor. Bazı odalarda ise kaynakçılık yapılıyor.

Hanın kapı ve pencerelerinin çoğu yağmalandığından günümüze ulaşmazken, hanın bir odası da lavabo olarak kullanılıyor. Yağma ve talanla sınırlı kalınmayan tarihi hanın birçok yerinde ülkücü işaretleri çizilerek, küfür ve hakaret içerikli yazılamalar yapıldığı da görülüyor.

Hanın tam ortasında ise 7 Haziran seçimlerinden kalma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dev posteri hala asılı halde. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da inşaat çöktü 5 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Köylülerin yol tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa