25 Kasım 2015 06:06

TEOG maratonu başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların birinci oturumu başladı.

Paylaş

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınav maratonu başladı. Sınavlar bugün ve yarın devam edecek.

Sınav nedeniyle öğrenciler sabahın erken saatlerinde okullarına geldi. Sınava girmek için Bakırköy'deki Gazi Ortaokulu'na gelen birçok öğrenci çok çalıştıklarını belirterek, iyi bir okul kazanmak istediklerini belirtti. Veliler de çocukları için iyi bir gelecek temennisinde bulundu.

Puanları liselere geçişte kullanılacak TEOG sınavları Türkçe sınavı ile başladı. Öğrenciler daha sonra Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girecek. Öğrenciler yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri sınavlarına katılacak.

TEOG sınavı kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katılacak. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

ABD: Rus jeti Suriye hava sahasındayken vuruldu

SONRAKİ HABER

Rusya Savunma Bakanlığı: Pilotlardan biri Suriye ordusu tarafından kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa