24 Kasım 2015 12:01

Eğitim Sen norm fazlası sürgünleri protesto etti

Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri norm fazlası sürgünü ve resen atamaya hayır demek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. "Norm fazlası tayini sürgün demektir" pankartı taşıyan eğitim emekçileri, "AKP elini eğitim çek", "Gerici faşist eğitime hayır" , "Resen atama sürgün demektir" sloganları attı. 

Şubeler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hükümet tarafından öğretmenler için en fazla yalanların söylendiği bir gün olduğunu belirterek, sahte açıklamalara müsaade etmeyeceklerini söyledi. Eğitimin bilimsellikten, kamusallıktan, laiklikten her gün biraz daha uzaklaştığını, anadilde eğitimin insani hak olarak değerlendirilmediği günlerde öğretmenler için kullanabilecek bir gün olmadığını ifade eden Akkan, "Yüz binlerce ataması yapılmayan öğretmen işsizken, kamu okulları özel okullara peşkeş çekilirken, parası olanın eğitim hakkından yararlanabileceği bir ortamda bugün öğretmenlerin olsa olsa kara günü olur" dedi.  

Eğitim emekçileri için bugünler de en can yakıcı sorunun norm kadro fazlası öğretmenin zorla tayin edilmesi oldu vurgulayan Akkan, "Resen atama sürgün demektir. Buradan İl Milli Eğitim Müdürüne seslenmek istiyoruz. İzmir’de eğitimin sorunlarını görüşmek için talepte bulunan yetkili sendika Eğitim Sen’le görüşmeyip, tarikat şeyhleriyle, AKP teşkilatlarıyla görüşüp eğitimin sorunlarını çözmeyi mi düşünüyorsunuz? Resen atama sürgündür ve hak kayıpları demektir. Sıralı tayin dönemine kadar resen atamalar yapılmamalıdır. Resen atamalar telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağından öğretmenlerin ve eğitimin sorunlarına yeni sorunlar katmaktan başka bir işe yaramayacaktır" dedi. Akkan son olarak, okulların çoğulcu bir anlayışla, yandaşlıktan uzak bir tarzda yönetilmeye başlaması için sorumluluğu olan herkesi göreve çağırdıklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Fransa Suriye'deki IŞİD mevzilerini vuruyor

SONRAKİ HABER

İsveç’te IŞİD davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa