06 Nisan 2012 17:18

T.T.’nin can güvenliği yok

Pozantı ve Kürkçüler Cezaevine yaşadıklarını anlatmasının ardından tutuklanan T.T. tedavi gördüğü Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi mahkum koğuşunda adli bir suçlunun saldırısına uğradı. Saldırı nedeniyle T.T.’nin başında kırık oluştuğu öğrenildi. Saldırı sonrasında görüştüğüm

T.T.’nin can güvenliği yok
Paylaş
Cumali Akkaş

Pozantı ve Kürkçüler Cezaevinde yaşadığı şiddet ve taciz olaylarını anlatmasının ardından tutuklanarak tekrar cezaevine gönderilen T.T. nin gördüğü kötü muamele devam ediyor. T.T. tedavi olmak için gönderildiği Adana Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde adli bir mahkumun saldırısına uğradı. Cezaevine gönderilmesinin ardından yapılan girişimler sonrası hastaneye götürülen T.T. kendisine refakat eden jandarmanın adli mahkumlara ‘Bu teröristtir, bunu dövün’ telkini nedeniyle tedavi olmak istemeyip tekrar cezaevine dönmüştü. T.T.’nin yaşadıkları ile ilgili avukatlarının ve insan hakları örgütlerinin çabası sonrasında savcılık cezaevine yazdığı yazı ile T.T.’nin tedavi olması için hastaneye götürülmesini istemişti. T.T.’nin tedavi gördüğü hastanenin mahkum koğuşunda adli bir mahkumun saldırısı sonrasında kafasında kırıklar oluştu.

TMK MAĞDURU TÜM ÇOCUKLAR AİLELERİNE VERİLSİN

Gazetemize açıklamalarda bulunan T.T.’nin ailesi çocuklarının hayatlarından endişe duyduklarını ifade etti. Baba Beşir T. oğlunun Pozantı ve Kürkçüler Cezaevinde yaşadıklarının ardından tekrar cezaevine gönderilmesinin yaşadıklarını çözüme kavuşturmayacağını söyledi. Oğlunun yaşadıklarını anlatamadığını ifade eden Beşir T., T.T.’nin günlerce mezarlıkta yatarak ölmüş olan ninesine yaşadıklarını anlattığını aktardı. Her gittiklerinde T.T.’nin kendilerine ‘beni buradan kurtarın’ diye yalvardığını söyleyen Beşir T., “Demokrasi, adalet var diyorlar. Gerçekten varsa neden oğlum hâlâ cezaevinde. Sadece kendi oğlumun değil, tüm TMK mağduru çocukların serbest bırakılmasını ve ailelerine teslim edilmesini istiyorum” dedi.

OĞLUMUN KOKUSUNU DUYMAK İSTİYORUM

Anne Azize T. ise oğlunun tekrar cezaevine gönderilmesi ile Pozantı ve Kürkçülerde yaşadıklarının tekrarlatılmaya çalışıldığını düşündüğünü belirtti. Oğlunun bu koşullarda tedavisinin mümkün olmadığının altını çizen Azize T. “Oğlumu bana versinler. Kokusunu duymak onu kendi yanıma alarak tedavi ettirmek istiyorum. Tüm TMK mağduru çocuklar ailelerine teslim edilsin. Çocuklar yaşadıklarını ancak böyle atlatabilirler. Çocukların vahşeti yaşadıkları yerde kalmalarının sürdürülmesi onların o vahşetle baş başa bırakılmasından başka bir şey değil” diye konuştu.

T.T. TAHLİYE EDİLMELİ

T.T.’nin Avukatı Tugay Bek, T.T açısından zincirleme insan hakları ihlallerinin sürdüğünü ifade etti. Çocuk yaşta girdiği cezaevinde T.T.’nin devlet gözetiminde her türlü şiddete maruz kaldığını aktaran Bek, bunu basınla paylaşması sonrasında tutuklanmasının başlı başına bir hukuksuzluk olduğuna dikkat çekti. T.T.’nin tedavi gördüğü hastanede şiddete maruz kalmasının bu koşullarda tedavi olamayacağının açık bir göstergesi olduğunun vurgulayan Bek, T.T.’nin tedavi olabilmesi için uygun koşulların yaratılması gerektiğini bunun için de bir an evvel tahliye edilmesi gerektiğini söyledi. Buna rağmen tutuklulukta ısrar eden mahkeme ve ilgili kurumların yaşanan hukuksuzluğa zemin hazırladığının altını çizen Bek,  T.T.’nin tahliye edilmesini ve bu ihlallerde sorumluğu olanların yargılanması gerektiğine dikkat çekti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evren’in amacını AKP gerçekleştiriyor

SONRAKİ HABER

Öldürülmesinin 5. yılında Hüseyin’i anmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...