23 Kasım 2015 13:27

CHP’li Gök: HDP vekillerine yönelik saldırı kabul edilemez

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik saldırıya ilişkin derhal soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Paylaş

 CHP Milletvekili Levent Gök, Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek soruşturma başlatılması gerektiğini kaydetti. 

Gök şunları söyledi: “Nusaybin’de HDP milletvekillerine yönelik emniyet kuvvetlerince yapılan saldırı kabul edilemez, bu konuda derhal soruşturma başlatılmalıdır.

Terörle mücadelede sivil halk kesinlikle zarar görmemelidir. Ancak Silvan ve Nusaybin’de yaşanan olaylarda sivil halkın olağanüstü zarar gördüğü ve bu operasyonlara katılan emniyet kuvvetlerinin de duvarlara yazdıkları yazılarla terörle mücadelenin ötesinde bir ceberut anlayışı yansıttığı görülmektedir. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, halkı devletten soğutan emniyet kuvvetleri hakkında da soruşturma başlatılmalıdır. Terörle mücadele elbette önlenmelidir bunun yolu halkı karşısına alarak değil tam tersine halkı yanına çekerek olmalıdır. Ve bu ilçelerde yaşanılan her ne ise, olup bitenden kamuoyunun haberi olmalıdır.” (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

3. köprü inşaatında 350 metrelik vinçte selfie çektiler

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de halk çocukları ölmesin diye nöbette

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...