23 Kasım 2015 11:39

Davutoğlu'nun MİT TIR'larıyla ilgili söylediklerine CHP'li vekiller tepki gösterdi

Başbakan'ın ‘MİT TIR’larına yönelik operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir' sözlerine CHP’li vekillerden tepki geldi. Milletvekilleri Davutoğlu’nun MİT TIR’larının içinde silah taşındığının itirafında bulunduğunu söylediler.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün düzenlediği basın toplantısında ‘MİT TIR’larına yönelik operasyon yapanlar bugünkü bu katliamlardan sorumlu olan çevrelerdir. O günlerde devlet mahremiyeti içerisinde Türkmen kardeşlerimizin muhafazaları için yaptığımız yardımlara dönük operasyon yapanların da arkalarında hangi güçler olduğunu bu tabloda görüyoruz.' Sözlerinin yankısı sürüyor. CHP’li vekiller Davutoğlu’nun MİT TIR’larının içinde silah taşındığının itirafında bulunduğunu söylediler. 

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem Davutoğlu’nun sözlerini hatırlatarak, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Başbakan’ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Erdem, şu soruları yöneltti:

"- Açıklamalarınız MİT TIR'larının içinde silah olduğunun açık itirafı mıdır? Türkmen liderlerinin kendilerine yardım gelmediğine dair beyanları dikkate alındığında, açıklamalarınız MİT TIR'larıyla yollanan silahların açıkça IŞİD’e gönderildiğinin ispatı değil midir?

- Türkmen cihatçı örgütler hükûmetinizce desteklenmekte midir? 

- Suriyeli Türkmenlerin önde gelen isimlerinden Ali Türkmani’nin 'Türkmenler üzerinden algı operasyonu yapılıyor. El Nusra ve ÖSO unsurları gibi tehditler hedef durumunda. Ancak Türkmenlerin hedef alındığı doğru değil.' ifadeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?"

AÇIKLAMALAR IŞİD’İ DESTEKLER MAHİYETTE

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasıyla TIR'ların içinde silah olduğunu açıkça söylediğini belirterek, açıklamaların tek başına IŞİD terör örgütünü destekler mahiyetinde olduğuna dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in silahların Türkmenlere gitmediğine yönelik yeminli açıklamalarını hatırlatan Tanal, Türkeş'in o zaman doğruyu söylediğini, şimdi konuya ilişkin duruşunu açıklamasını istedi.Mahmut Tanal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

MİT TIR'larıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının sorulması üzerine Tanal, Türkmenlerin katledilmesinin asıl sebebinin AKP iktidarı olduğunu savundu. Dosyalar üzerindeki gizlilik kararı kaldırılarak gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen Tanal, Davutoğlu'nun açıklamalarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurguladı. 

Olaya ilişkin tanık beyanları bulunduğunu dile getiren Tanal, dosyayı en iyi bilenlerden birinin de dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu kaydetti. Tanal, Davutoğlu'nun açıklamaların tek başına IŞİD terör örgütünü destekler mahiyetinde olduğunu söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in silahların Türkmenlere gitmediğine yönelik yeminli açıklamalarını hatırlatan Tanal, o zaman doğruyu söylediğini, şimdi de aynı açıklamaları beklediğini kaydetti. Türkeş'in o günkü duruşuyla bugünkü duruşu konusunda bir açıklama beklediklerini belirten Tanal, Davutoğlu'nun açıklamasıyla TIR'ların içinde silah olduğunu ikrar ettiğini vurguladı, Cumhuriyet gazetesi ve Nokta dergisinin konuya ilişkin yaptığı haberleri hatırlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fazla kilolardan kurtulmanın 11 yolu

SONRAKİ HABER

Erdoğan 10 ayda örtülü ödenekten 1.4 milyar lira harcadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa