07 Nisan 2012 06:53

Van için üçüncü büyük deprem

Van depreminin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen, kent halkının yaşadığı sorunlar ortada duruyor. Hükümet’in yaptığı son zamlarsa depremle yıkılan hayatı daha da zorlaştıracağa benziyor. Hükümet doğalgaza yüzde 18, elektriğe yüzde 9.2, akaryakıta son bir ay içinde art arda üç kez zam yaptığını a&c

Van için üçüncü büyük deprem
Paylaş
Erdal Yüksel / Hayrettin Alan

‘YEMEKLERİ ATEŞTE PİŞİRECEĞİZ’

Mevlüt Tosun ise akaryakıta son bir ayda art arda yapılan zamlardan olumsuz etkilendiklerine değinerek, bu zammın toplu taşıma ücretlerine yansıyacağına dikkati çekti. Deprem nedeniyle yaşam koşullarının zaten zor olduğunu belirten Tosun, 72 lira olan mutfak tüpünün artık lüks olduğunu, bu gidişle eskiden olduğu gibi yemeklerini ateş üzerinde pişireceklerini söyledi.

Asgari ücretin düşüklüğünden açlık sınırının 2 bin liraya dayanmasına değinen Kazım Bozan da halkın bu zamlara tepkisiz kaldığını düşündüğünü ve tepkisizliğin yeni zamlara davetiye çıkardığını söyledi. Bu zamlara itirazların olması gerektiğini zamlara karşı ses çıkarılması gerektiğini vurgulayan Kazım Bozan, “Hareket etmeyenler zincirlerini fark edemezler” dedi. Bozan, son olarak depremden sonra yalnızlaşan Van halkının bu zamlarla daha da yalnızlığa itildiğini de belirtti.

Şemsettin Yılmaz, hükümetin Kürt sorunu konusundaki uygulamalarında olduğu gibi son zamlarda da halka karşı samimi olmadığını gösterdiğini söyledi. Yılmaz, zamların ise Van’a bomba gibi düşeceğini kaydetti.  

Türkiye’deki benzin fiyatlarının bu kadar pahalı olmasını son derece mantıksız bulduğunu söyleyen Necmi Öztürk ise Başbakanın açıklamalarının artık inandırıcılığını yitirdiğini kendisi için adeta tiyatro izlemekten farklı olmadığını belirtti. Öztürk, benzine, elektriğe sürekli zam yapılırken maaşlara zam yapılmadığını ve asgari ücretin düşük olduğunu ifade etti. (Van/EVRENSEL)


SOBA ZEHİRLENMELERİ ARTAR

Gökhan Akman ise Van’da kış şartlarının zaten zor geçtiğini, doğalgaza gelen zamla halkın kömüre yöneleceğini ve bunun da soba zehirlenmelerini arttıracağını söyledi. Minibüs şoförlüğü yapan Akman, bu şartlarda minibüs şoförlüğünü bırakmak zorunda kalacağını ve hükümet yetkililerinin ekonominin büyüdüğü söylemlerini hayretle izlediğini de sözlerine ekledi.

ÖNCEKİ HABER

Akteks’i üçe bölen ‘çaresizlik’

SONRAKİ HABER

Adliye önünde yüzlerce 12 Eylül hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...