22 Kasım 2015 18:55

Abluka altındaki Yüksekova'da direniş sürüyor

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının 3 gündür sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova(Gever) ilçesinde akşam saatlerinde Esentepe ve Esenyurt mahallelerine yönelik operasyon halkın direnişiyle karşılaştı.

Saat 20.30 sularından itibaren onlarca panzer, kobra tipi zırhlı araç ve askeri kirpiler, Şemdinli yol güzergahını abluka altına aldı. DİHA'nın haberine göre ara sokakların başlarına konuşlanan asker ve özel timlerin zırhlı araçlardan ateş açtığı öne sürüldü.

İlçe bir anda silah ve patlama sesleriyle inlenirken, mahallelerde nöbet tutan yurttaşlar da direnişe geçti.

Özellikle Orman, Mezarlık ve Eski Kışla mahallelerinde kadın erkek, çocuk yaşlı binlerce kişi mahallelerin tüm sokaklarında eş zamanlı olarak tencere, tava, teneke ve kepenklerle gürültü çıkarma eylemi yaptı. Daha sona yurttaşlar mahalleler arasındaki ana caddede toplanıp, sokak sokak yürüyüş gerçekleştirirken, yürüyüşün ön saflarında kadınlar yer aldı. Barikatların arkasında ateşlerin yakıldığı her üç mahalle kuşatma altına alınırken, yoğun patlama ve silah seslerini bastırmak için sloganlar atılıyor.

Yine, Dize ve Yeşildere mahallelerinde yurttaşlar gruplar halinde abluka altındaki mahallelere yürüyor.

Şemdinli yol güzergâhındaki zırhlı araçlar zaman zaman Cumhuriyet Mahallesi'ni de hedef alırken, burada yüzlerce yurttaş Mala Gel'in (Halk Evi) önünde ateş yakarak direnişe geçti. Mahalledeki kadınlar ise tencere tavalarıyla sokak sokak gezerek, "Bijî berxwedana Geverê" sloganlarını attı.

Mahallelere yönelik saldırılar sürüyor. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu'dan MİT TIR'ları itirafı

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş'a suikast girişimi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...