06 Nisan 2012 16:00

Nazilli'de Kürt işçilere ırkçı saldırı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde TOKİ inşaatında çalışan Kürt işçiler, ırkçı grupların "Ya sev ya terk et", "Buradan defolun" gibi sözlerine maruz kaldıktan sonra demir sopalarla saldırıya uğradı. Bazı işçiler yaralanırken, işveren, tüm işçilerin işine son verdi. Kürt işçilerin ya

Nazilli'de Kürt işçilere ırkçı saldırı
Paylaş


Olay, dün Nazilli'de TOKİ'nin yaptırdığı Devlet Hastanesi inşaatında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, hastane inşaatında çalışan 200 kadar işçi arasında Osmaniye'den gelen işçiler ile Nazilli'nin yerlisi olan işçilerin Kürt işçilerin ilçeyi terk etmelerini söylemeleri üzerine tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından işlerini terk etmeyeceklerini söyleyen Kürt işçiler kalabalık ırkçı grubun demir sopalı saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan Kürt işçilerden bazıları yaralanıp hastaneye kaldırılırken, saldırgan gruptan kimsenin gözaltına alınmaması dikkat çekti. Öte yandan olay üzerine taşeron firmanın sözleşmesi TOKİ tarafından iptal edilirken can güvenliklerinin kalmadığını söyleyen Kürt işçiler, ilçeyi terk etmeye hazırlanıyor.

'YA SEV YA TERK ET DEYİP SALDIRDILAR'

Yaklaşık 30 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan ve saldırı sonucu kolunda ve kafasında kırıklar oluşan 24 yaşındaki C.A, Kars Kafkas Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olduğunu ve iş bulamadığı için Nazilli'ye çalışmaya geldiğini söyledi. Olay anını anlatan C.A, "Bize saldıran grup daha önceden de sürekli bizi tehdit ediyordu. 28 Mart'ta kaldığımız inşaatın duvarına, 'Ya sev ya terk et', 'Biz Osmanlı torunuyuz sizi burada barındırmayız' gibi yazılar yazmışlardı. Dün biz çalışırken Osmaniyeli ve Nazilli'nin yerlisi olan işçiler bize küfür edip işi bırakıp gitmemizi söylediler. Biz 7 kişiydik onlar ise yaklaşık 15 kişilerdi. Biz karşı çıkınca ellerindeki demir sopalarla bize saldırmaya başladılar. Sonra dışardan gelenlerle birlikte bize saldıranların sayısı 30'u buldu. Kavga büyüyünce inşaata polisler geldi. Benim kafam ve kolum kırıldı, diğer arkadaşlarım da darp edildi. Bizi önce hastaneye kaldırdılar sonra da karakola götürdüler. Ben ifademde olayı aynen aktardım ama polisler sürekli ifadem üzerinde oynamak istediler. Ben hem firmadan hem de bize saldıranlardan şikayetçi oldum. Can güvenliğimiz kalmadı. Diğer arkadaşlarım da korkuyorlar onun için gitmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından hiç kimse gözaltına alınmazken TOKİ'nin yaşanan kavganın ardından taşeron firma ile sözleşmesini iptal etmesi üzerine yaklaşık 200 kadar işçi işsiz kaldı. Geceyi Nazilli'de geçiren Kürt işçiler ise, yarın ilçeden ayrılmayı düşünüyor. (Aydın/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu’dan BM’ye çağrı

SONRAKİ HABER

Çocuk işçiliğinin önü açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...