22 Kasım 2015 12:06

Nusaybin girişinde heyete saldırı: Ayna ve Sancar hastaneye kaldırıldı

Paylaş

Nusaybin girişinde polis saldırısından yaralanan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alınırken, bu esnada haber takibi yapan tüm muhabirlerin kamera ve fotoğraf makinesi kayıtlarına el konuldu.

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve aralarında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün de bulunduğu heyet, 10 gündür sıkıyönetim uygulamalarına karşı direnen Nusaybinlilerle dayanışmak amacıyla ilçeye girmek istedi. Sabah saatlerinde ilçe girişinde bir araya gelen heyet ve beraberindeki yurttaşların ilçeye girişine izin vermeyen emniyet yetkilileri ile yapılan görüşmeler de sonuçsuz kaldı. Görüşmeler esnasında polislerin Türk'ün koluna girerek gözaltına almak istemesi üzerine kitle ile polisler arasında arbede çıktı. Yaşanan arbedenin ardından polis,Türk'ü serbest bırakırken kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı.

Saldırı sırasında başından tazyikli su darbesi alan Sancar ve gaz bombasından etkilenen Ayna, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Saldırı esnasında çok sayıda kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.

Atılan yoğun gazdan dolayı aralarında yaşlılarında bulunduğu çok sayıda yurttaş fenalık geçirirken, saldırı sırasında çevrede bulunan iş yerlerine sığınan yurttaşların da üzerine gaz bombası atıldı.

GAZETECİLERİN KAYITLARINA EL KONULDU

Saldırı haberini takip eden ve görüntüleyen Dicle Haber Ajansı (DİHA), Jin Haber Ajansı (JINHA), İMC ve Cumhuriyet Gazetesi muhabirlerinin etrafı polisler tarafından çevrilerek, ellerindeki tüm kamera kartlarına el konuldu. Muhabirlerin el konulan kamera kartları incelenmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, JINHA'nın şoförü ise gözaltına alınarak TEM şubeye götürüldü.

Dün de yasağın kalktığı bazı mahallelere girmek isteyen gazetecilerin görüntü ve fotoğraf kayıtları yine silinmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim Metrosu çalışma nedeniyle kapatıldı

SONRAKİ HABER

ODTÜ’den öğrenci atölyesine soruşturma: 'Sözde’ Kadın Çalışmaları Topluluğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...