06 Nisan 2012 13:13

Davutoğlu’dan BM’ye çağrı

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Suriye konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Daha fazla bir mülteci akını olursa tabii bu BM ve uluslararası toplumun da devreye girmesini gerektiren bir konjonktür ortaya çıkartır” dedi.Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Suriye konusunda telefon görüşmesi ya

Davutoğlu’dan BM’ye çağrı
Paylaş

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Suriye konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Daha fazla bir mülteci akını olursa tabii bu BM ve uluslararası toplumun da devreye girmesini gerektiren bir konjonktür ortaya çıkartır” dedi.

Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Suriye konusunda telefon görüşmesi yaptığını belirtti. Görüşmede, “Türkiye’nin bu konudaki çabalarını” paylaştığını belirten Davutoğlu, “Artık uluslararası toplumun da bu mülteci akınıyla ilgili olarak çok net bir tutum alması önemli” dedi. (ANKARA)


BDP’DEN SURİYE UYARISI

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan ise bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün Suriye ile ilgili sözlerini eleştirdi. Kaplan, Gül’ün sözlerine yönelik, “Çok tehlikeli bir noktada olduğumuzun işareti olarak değerlendiriyoruz. Suriye, Irak gibi komşularımız başta olmak üzere adım adım kurgulanan bir savaşın eşiğine doğru gidiyoruz. Başkomutan genç subaylara ölüme hazır olun diyor” dedi. Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin de birlerinin jandarması ve taşeronu görevini görmesine şiddetle karşıyız, çıkmaz yoldur. Ortadoğu’da halkların arasına kan konulmak isteniyor, bu oyuna gelmemek lazım.”

ÖNCEKİ HABER

Ferhat Tunç, Hey Tekstil işçilerini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Nazilli'de Kürt işçilere ırkçı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...