21 Kasım 2015 14:40

Belçika basını: Brüksel'de 'patlamaya hazır' canlı bomba dolaşıyor

Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te terör saldırıları düzenleyen üç kardeşten biri olan Salah Abdeslam'ın Brüksel'de olduğu ve olağanüstü hâlin bu sebeple ilan edildiği öne sürüldü.

Belçika medyasının haberine göre, Salah Abdeslam'ı Paris'ten Brüksel'e götüren Hamza A., polise daha önce verdiği ifadeyi değiştirdi ve Abdeslam'ın üzerinden bomba olduğundan şüphelendiğini dile getirdi. Hamza A. Abdeslam’ın kendisini patlatmaya hazır olduğunu, gergin hareketlerinden ve üstündeki kalın kazaktan anladığını söyledi.

Polise verilen ifadeye göre, tüm dünyayı sarsan Paris terör olaylarından hemen sonra sabaha karşı Hamza A.’yı arayan Salah Abdeslam kendisini Brüksel’e götürmesini istedi. Terör zanlısını Brüksel’e götüren Hamza A. onu Kral Baudouin Stadyumu civarında bıraktı. Hamza A., geçtiğimiz günlerde Brüksel'deki polis operasyonuyla yakalanmıştı.

Paris saldırılarını birlikte gerçekleştiren üç kardeşten ikisi ölürken, 26 yaşındaki ana şüpheli Salah Abdeslam hâlâ aranıyor. Salah Abdeslam’ın Brüksel'de olmasından dolayı ‘terör tehdit seviyesi’ en üst seviyeye çıkarılmıştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Kaymakamıyla görüşen Tanrıkulu ve Sancar: Yasağın 3-4 gün daha sürme durumu var

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1 yenerek liderliğe yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...