06 Nisan 2012 11:39

Sarkozy: Daha çok kemer sıkacağız

Fransa’da ilk turu 22 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ekonomik programını açıkladı. Sarkozy seçmene “Bu çalkantılı dönemde istikrarı ancak ben sağlarım” mesajını verdi.Ülkesinin İspanya ya da İtalya’nın durumuna düşmemesi gerektiğini söyley

Sarkozy: Daha çok kemer sıkacağız
Paylaş

Fransa’da ilk turu 22 Nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ekonomik programını açıkladı. Sarkozy seçmene “Bu çalkantılı dönemde istikrarı ancak ben sağlarım” mesajını verdi.

Ülkesinin İspanya ya da İtalya’nın durumuna düşmemesi gerektiğini söyleyen Sarkozy, bütçeyi dengeleyeceğini, buna uygun yeni bir kanun çıkaracağını, kamu harcamalarını kısacağını ve Fransa’nın AB’ye yaptığı katkıyı donduracağını söyledi.

Kamuoyu yoklamaları Sarkozy’nin 1.8 puan farkla başlıca rakibi Sosyalist aday François Hollande’ın önüne geçtiğini gösterse de, yeterince fark atamayıp 6 Mayıstaki ikinci turda Hollande’a 7 puan farkla yenilme olasılığının daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Geçen ay ülkenin güneyindeki Toulouse’da meydana gelen ırkçı cinayetler ve ardından radikal İslamcılara yönelik düzenlenen operasyonlarla Sarkozy’ye halk desteğinin arttığı yorumları yapılmıştı. Ancak seçim kampanyası yaklaşırken dikkatler yeniden ekonomi konusuna döndü.

İŞSİZLİK RAKAMLARI KORKUTUYOR

Anketlere göre seçmenlerin başlıca kaygısı, yüzde 10’a varan işsizlik. François Hollande Sarkozy’ye karşılık zenginlere vergiyi artıracağını, kamu harcamalarını hızlandıracağını, akaryakıt fiyatlarını donduracağını ve cumhurbaşkanı ile bakanların maaşını yüzde 30 oranında keseceğini söylüyor. Ancak rakibini ekonominin gerçeklerini anlamamakla suçlayan Sarkozy, son açıklamasında büyük şirketlere minimum vergi kararından vazgeçmeyeceğini yineledi.
Sarkozy “2016’da Fransa’nın bütçesini dengelemesi lazım. Vurguluyorum, dengeli bir bütçe vatandaşlarımız için altın kuraldır. Bu yaz bu konuda bir yasa çıkaracağım. İster solcu olsunlar ister sağcı olsun Avrupalı ortaklarımız da bu kuralı kabul edecekler” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’den yeni yerleşim ihalesi

SONRAKİ HABER

Kot kumlama Bangladeş’e taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...