06 Nisan 2012 11:37

Viktor Bout’a 25 yıl hapis cezası

SİLAH kaçakçılığıyla suçlanan Rus vatandaşı Viktor Bout, ABD’de New York mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Emekli bir Sovyet subayı olan 45 yaşındaki Bout, kasım ayında Kolombiya’daki FARC gerillalarına ağır silahlar satmaya çalışmaktan suçlu bulunmuştu.Kızıl Ordu’da pilot olarak g&o

Viktor Bout’a 25 yıl hapis cezası
Paylaş

SİLAH kaçakçılığıyla suçlanan Rus vatandaşı Viktor Bout, ABD’de New York mahkemesi tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Emekli bir Sovyet subayı olan 45 yaşındaki Bout, kasım ayında Kolombiya’daki FARC gerillalarına ağır silahlar satmaya çalışmaktan suçlu bulunmuştu.

Kızıl Ordu’da pilot olarak görev yapan Bout, ordudan ayrıldıktan sonra kurduğu kargo şirketi aracılığıyla özellikle Afrika’daki isyancılara  silah sağlamaktan suçlanıyordu. Bout, 2008’de Tayland’da kendilerini FARC gerillası olarak tanıtan Amerikan ajanlarınca yakalanmıştı. Bout, iki yıl Tayland’da tutulduktan sonra, yargılanmak üzere ABD’ye gönderilmişti.

Bout, kararın açıklanması öncesinde kendisini “Amerikalıları öldürmeyi planlayan teröristlere” silah satmakla suçlayan savcıya bağırdı. Avukatı Albert Dayan da, “Viktor silah sözüyle onları kendine çekmeye çalışıyordu. Amacı uçaklarını satmaktı” dedi. Avukatları Bout’un sadece 5 milyon dolara iki eski kargo uçağı satmaya çalıştığını iddia ettiler. Yargıçsa, masum olduğunu söyleyen Viktor Bout için “25 yıl yeterli” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şık ve Şener Danimarka PEN onur üyesi seçildi

SONRAKİ HABER

İsrail’den yeni yerleşim ihalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...