20 Kasım 2015 17:15

Seyit Ali Durmaz ölümünün ikinci yılında İstanbul'da anıldı

Paylaş

İstanbul Merter’de  20 Kasım 2013 tarihinde bir üst geçitten aşağı uçan dolmuşun altında kalması sonucu yaşamını yitiren Emek Partisi Üyesi Seyit Ali Durmaz ölümünün ikinci yılında ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından anıldı. 2 yıl önce yaşamını yitirmesine neden olan tarfik cinayetinin gerçekleştiği üst geçitte bugün bir araya gelen Emek Partisi üyeleri ve ailesi Durmaz’ın ölümünden sorumlu olanların yargılanarak hesap vermesini istedi.  

Anma’da mücadele arkadaşları ve ailesi adına yapılan açıklamada Seyit Ali Durmaz’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden 2 yıl geçtiği belirtilerek: “Seyit Ali Durmaz, tüm hayatını Türkiye işçi ve emekçilerinin hak mücadelesine, demokrasi ve barış mücadelesine adamış gerçek bir insandı.12 Eylül askeri darbesi sonucu  5 yıl  cezaevinde kalmış, çıkınca emek ve demokrasi mücadelesine devam etmiştir. Hayatın tüm mücadele alanlarında olmuştur. Emek Partisi yöneticiliği yapmış, Akçadağ ve Elbistan yöresi insanın dayanışmasını büyüten, kültürünü koruyan ve geliştiren, eğitime destek olan  AK-EL Vakfı yönetiminde görev almıştır. Beylikdüzü Dayanışması Park  Forumunu örgütlemiştir.Bütün işlerini gösterişten uzak büyük bir sadelik ve içtenlikle yapmıştır. Seyit Ali Durmaz  sadece politik konularda değil, insan yaşamını ilgilendiren her konuda kafa yormuştur. Seyit Ali Durmaz iyi bir baba,  iyi bir eş , iyi bir komşu, iyi bir kardeş,iyi bir arkadaş olmuştur” denildi

İki yıldır Seyit Ali Durmaz’ın hayatını kaybetmesine sebep olan trafik cinayeti davasının takip edildiği vurgulanan açıklamada şöyle denlidi “Sadece kazayı yapan minibüs sürücüsünün değil,  tüm sorumluların cezalandırılması için mücadele ediyoruz. Çünkü Seyit Ali Durmaz, aşırı kâr hırsının, sorumsuz kamu görevlilerinin ve plansız kentleşmenin bir  sonucu olarak aramızdan ayrıldı.Kazanın meydana geldiği kavşağın yapısı, üst geçit üzerine koyulan korkulukların mukavemetlerinin düşüklüğü,kaldırımın aşırı  alçak olması gibi etkenler kazaya ve ölümlere sebebiyet vermiştir. Burada sorumlulukları olan  üst geçidi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesi’ne ilişkin şikayetlerimize  devam ediyor, cezalandırılmaları talebimizde  ısrar ediyoruz. Dava dosyası Bakırköy 14.Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olup, kazayı yapan sürücü Salim Dalbudak’ın halen tutuklu olduğu bu davanın  duruşması 17 Aralık 2015 de saat 11.00 da olup, Seyit Ali Durmaz’ın tüm mücadele arkadaşlarını  onun davasına sahip çıkmaya ve davaya katılmaya davet ediyoruz”
Sözlerimizi Seyit Ali Durmaz’ın en sevdiği sloganla bitiriyoruz. Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye üzerinden IŞİD’e finansman

SONRAKİ HABER

Ankara ve Suruç katliamlarında yaralanan kadınlar eyleme sesleri ile katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...