06 Nisan 2012 11:30

Patronlar öldürüyor AKP izliyor

Limter-İş Sendikası, Tuzla'da Ada Tersanesi'nde meydana gelen patlamada 2 işçinin yaşamını yitirmesi ve 5 işçinin yaralanmasına ilişkin tersane önünde basın açıklaması düzenledi.Deri-İş ve Yol-İş İstanbul Şubeleri, direnişteki Kampana işçileri ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde "Patronlar öld&uum

Patronlar öldürüyor AKP izliyor
Paylaş

Deri-İş ve Yol-İş İstanbul Şubeleri, direnişteki Kampana işçileri ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemde "Patronlar öldürüyor hükümet seyrediyor Çalışma Bakanı istifa" pankartı açıldı. İşçiler sık sık, "Çalışma Bakanı istifa", "Artık ölmek istemiyoruz" sloganları attı.

İşçiler adına konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı, bu son patlamada tersanelerde yaşanan 148. ve 149. iş cinayetlerinin gerçekleştiğini belirtti. Saygılı, AKP hükümetinin Türkiye'nin Çin ve Arjantin'den sonra dünyanın 3. büyüyen ekonomisi olduğunu ilan ettiğini, ancak bunun bedelinin de işçilerin alın teri, kanı ve canı olduğunu vurguladı.

Tuzla Tersaneleri'nde gerçekleşen işçi ölümlerinden patronların sorumlu olduğunu ifade eden Saygılı, "Ölümlere sebebiyet veren tersane patronları, taammüden adam öldürmekten, bile bile işçi öldürmekten yargılanmadıkları müddetçe tavırlarında hiçbir değişiklik olmayacak. İşçi arkadaşlarımızı bile bile ölüme götürmeye devam edeceklerdir. Yine Esenyurt'ta ölen inşaat işçileri için 'kader' diyen Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve madencilerin ölümüne 'ölüm bu işin doğasında var' diyen Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, AKP hükümeti de işçi ölümlerinden sorumludur. Biz buradan Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in istifa etmesini ve sorumluların yargılanmasını bir kez daha talep ediyoruz" diye konuştu.

İş cinayetlerini protesto etmek amacıyla açıklamaya destek veren Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına açıklama yapan Havali Mengi ise, "Artık iş cinayeti duymak istemiyoruz. Önlem alınırsa iş cinayetleri olmayacaktır. Bizler de Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in istifasını istiyoruz" dedi.

Tersane işçisi ABtullah Sever de “İhmal var, bu cinayetlerin tek sebebi patronların kar hırsıyla iş güvenliklerini kaldırmaları. Hükümet patronlara bu cesareti veriyor. Bu ölümler karşısında sessiz kalmayacağız, tersanelerde daha fazla örgütlenerek bu cehennemi değiştireceğiz” dedi. (İSTANBUL)


EMEP: HÜKÜMET SORUMLU

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü adına Metin İlgün yaptığı açıklamada, “Başbakan Erdoğan ve Çalışma Bakanı sorunun üzerine gideceğini açıklamıştı. Ama değişen bir şey olmadı. Hükümet ölümlere sebep olan patronları cinayetten yargılamak yerine, onları teşvik yasalarıyla ödüllendiriyor. Bu cinayetlerden Hükümet de  sorumludur. Çalışma bakanı istifa etmeli, kazaya sebep olanlar cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

Konfederasyonların iş cinayetleri karşısındaki tutumuna da tepki gösteren İlgün, Sendikal Güç Birliği Platformunu ölümler karşısında daha aktif tutum almaya çağırdı.

Tuzla tersanelerinde ve Türkiye’de yaşanan iş cinayetlerinin işçilerin sorunu olmaktan çıktığına da dikkat çeken İlgün, “Emekten, demokrasiden, kardeşlikten yana tüm emekçiler cinayetler karşısında somut tutum almalıdır” diye konuştu.


2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tuzla'daki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı.

Tuzla Ada Tersanesi'nde inşa halindeki bir gemide gaz sıkışması sonucu meydana gelen ve 2 işçinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCEKİ HABER

‘Eroğlu, bilimi hedef tahtasına koyuyor’

SONRAKİ HABER

Şık ve Şener Danimarka PEN onur üyesi seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa