20 Kasım 2015 15:48

Çocuk cezaevleri kapatılsın ölümler olmasın

Paylaş

Sendikaların, insan hakları örgütlerinin ve hukukçuların bir araya gelerek oluşturduğu “Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi” 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde pek çok ilde adliye önünde eylem düzenleyerek, çocuk cezaevlerinin kapatılmasını istedi.

İstanbul’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen insan hakları savunucuları Trabzon’da Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu olarak kalmakta olan 15 yaşındaki E.N’nin intiharına engel olunamamasına da tepki göstererek, Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Trabzon Cezaevi İdaresi hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Kitle adına konuşan Türkiye İnsan Hakları Vakfından (TİHV) Ümit Efe, “Türkiye 10 yıl önce Erzurum Cezaevinde intihar eden bir çocuğun ölümünden sorumlu tutularak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde mahkum edilerek ceza almıştır. Ancak devlet 10 yıl içinde çocuk cezaevlerini şiddet, hak ihlali ve patoloji üretmeyen kurumlar haline getirememiştir” diyerek, çocuk ölümlerinden başta Adalet Bakanlığının sorumlu olduğunu belirtti. Girişim tarafından Ankara Adliyesi önünde yapılan eylemde ise, çocuk cezaevlerinin kapatılması istendi. Burada yapılan açıklamada cezaevlerinde yeterli ve nitelikli psiko-sosyal destek verilemeyecek kadar az sayıda psikolog ve sosyal çalışmacının görev yaptığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de çocuğun yaşam hakkı yok: Bir yılda 617 çocuk öldü

SONRAKİ HABER

HDP'nin 43 büyükelçi ile toplantısı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...