20 Kasım 2015 14:59

EMEP'li kadınlar: Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi yükseltmeliyiz

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Yenimahalle İlçe Örgütü üyesi kadınlar bir araya gelerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde neler yapacaklarını tartıştı.

AKP Hükümeti döneminde kadın cinayetlerinin yükseldiği ve devletin de kadınlar üzerinde akıl almaz şiddet yöntemleri geliştirdiğini belirten kadınlar, mücadelenin yükseltilmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü öncesinde yapacakları etkinlikleri konuşmak için toplantı yapan EMEP Yenimahalle İlçe Örgütü üyesi kadınlar AKP döneminde kadına karşı şiddetin sıradan bir hale geldiğini söyledi. AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesinde Türkiye’de baskı ve şiddet ortamını yükselterek yine tek başına iktidar olduğunu belirten kadınlar, “7 Haziran seçimlerinden sıkan sonuçtan memnun olmayan AKP tek başına iktidar olmak için ülkeyi erken seçimlere götürdü. Bu süreçte de tek başına iktidar olabilmek adına şiddet ortamını yükselten AKP Hükümeti kadına yönelik şiddette de geri durmadı. Bölge illerinde her gün genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden insanlar öldürülürken; hamile kadınlar evlerinin önünde katledildi. Kadını öldüren, tecavüz eden erkekler mahkemelerde ‘Saygın tutum indirimi’ aldı” diye konuştular. 25 Kasım günü yapılacak merkezi etkinliklerin dışında yerelde de etkinlikler düzenleyeceklerini duyuran kadınlar 22 Kasım günü Batıkent Meydan’da erkek ve devlet şiddetiyle ölen kadınların portrelerinin yer aldığı bir fotoğraf sergisi açarak 25 Kasım çağrısı yapacaklarını kaydetti. (Ankara/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Mali’deki otel baskınında rehine kalmadı

SONRAKİ HABER

Şiir, öykü ve müzik; Arka Bahçe’de!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa