20 Kasım 2015 11:53

Mali'nin başkenti Bamako'da Radisson Otel'e cihatçılar saldırdı. Saldırganlar 170 kişiyi rehin aldı. Mali özel kuvvetlerinin operasyon düzenlediği otelde, 136 kişinin halen rehin olduğu açıklandı.

Saldırganların 'Allahuekber' sesleriyle silahlar ve el bombalarıyla oteli bastığı aktarıldı.

Türk Hava Yolları'ndan Kaptan Pilot İ. Y, İkinci Pilot S.M.A. ile M. G., Ş. T. K, L. D. K, ve E. S. adlı dört kabin memurunun bulunduğu 170 kişi rehin alındı. Rehineler arasında ABD, Fransa ve Çin vatandaşları da bulunuyor. Serbest bırakılanlar arasında 5 THY personeli olduğu aktarıldı.

Mali Devlet Televizyonu rehinelerden 80'inin serbest kaldığını duyurdu. Ancak daha sonra otel yönetiminden yapılan açıklamada 12'si personel 136 kişinin halen otelde rehin olduğu aktarıldı.

'İNGİLİZCE KONUŞUYORLARDI'

Görgü tanıkları saldırganların otele diplomatik plakalı bir araçla geldiğini belirtti. Reuters, kurtulanlardan birinin saldırganların İngilizce konuştuğunu duyduğunu aktardı.

Otelin etrafında güvenlik çemberi oluşturulduktan sonra Mali özel kuvvetleri operasyon gerçekleştirdi.

Öte yandan Afrika'nın en zengin ismi Aliko Dangote'nin otelde olduğu iddiası yalanlandı.

ÜLKENİN KUZEYİNDE CİHATÇILAR ETKİN

14.5 milyon nüfusu bulunan Batı Afrika ülkesi Mali'de nüfusun yüzde 90'ı Müslüman. Eski Fransız sömürgesi olan Mali'de halen Fransa'nın önemli bir etkisi ve ekonomik yatırımları bulunuyor.

2012 Ocak ayında başlayan çatışmalarda cihatçılar ülkenin kuzeyinde bazı kentleri ele geçirmişti. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et