19 Kasım 2015 16:19

Adana PTT Başmüdürlüğünde işten atılan taşeron işçiler direnişe başladı

Paylaş

Sendikada örgütlendiği için işten çıkarılan Adana PTT Başmüdürlüğü taşeron işçileri başmüdürlük önünde işe iade talebi ile direniş başlattı. Direnişte konuşan işten atılan 4 işçi yaklaşık 20 ay önce başladıkları örgütlenme çalışmasına karşılık olarak taşeron firmanın işçileri, çeşitli baskılar, mobbing uygulamaları, asılsız gerekçelerle ücret kesintileri ve ücretlerini ödemeyerek istifaya zorladığını anlattı.

HAK-İŞ’E GEÇİN BASKISI

Sendikanın yetki başvurusu yaptığı sırada sendikayı boşa düşürmek için temsilcilerin işten çıkarıldığını söyleyen işçiler, işçilerin DİSK Nakliyat İş’ten istifa ederek Hak-İş’e bağlı Öz Taşıma İş’e geçmeleri için baskılar yapan işverenin içeride aynı baskıyı sürdürdüğünü ifade etti.

Cumali Arıç, Mustafa Kahraman, Tan Yavuzdoğan, Mustafa Akçakaya isimli işçiler bugün işyeri önünde işe iade edilmek için direnişe başladı. İşyeri önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DİSK Genel Sekreteri ve Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel İş Çukurova birinci ve ikinci bölge temsilcilikleri de destek verdi.

DİRENİŞ KAZANIMLA SONUÇLANACAK

Açıklamayı okuyan DİSK Nakliyat İş Konya Bölge Temsilci Ali Özçelik atılan işçiler geri alınana kadar direnişlerini sürdüreceklerini ifade etti. PTT Başmüdürlüğü’nde faaliyet gösteren Mersin Çağdaş Turizm İnşaat Temizlik Oto iş yerinde örgütlenme faaliyetini tamamlayarak yetki için gerekli çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığına yetik için başvuru yaptıklarını dile getiren Özçelik, “Ancak yetki başvurularında mevzuat gereği verilmesi gereken bilgi ve belgeler PTT Adana Başmüdürlüğü ve Mersin Çağdaş firması tarafından zamanında verilmemiş ve bilerek sürecin uzamasına ve sendikanın örgütlenmesine engel olunmuştur” şeklinde konuştu.

Eyleme destek veren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu yaptığı konuşmada, DİSK olarak PTT taşeron işçilerinin yanında olduğunu, direnişin kazanımla sonuçlanacağına inandığını belirtti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: 1.7 milyar Müslümanın izzetini bir avuç teröristin insafına terk edemeyiz

SONRAKİ HABER

Ankara’nın tiyatro şöleni başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa