19 Kasım 2015 13:56

Lice’de 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır Valiliği, iki gündür yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı Lice'ye bağlı 9 mahallede askeri operasyon yapılacağını duyurdu. Örtülü, Arpacık, Sivri Tepe Bilgin, Sağlık, Bayırlı, Seyrek, Silkito, Körha mahalleleri arasında kalan bölgede gerçekleştirecek operasyon kapsamında da saat 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Paylaş

Diyarbakır Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, Silvan’da çok sayıda sivilin ölümüyle sonuçlanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonların ardından bu kez Lice’de 9 mahalleye yönelik sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Yapılan açıklamada mahallelere “giriş ve çıkışların” yasaklandığı belirtildi. Bu vurgu, Silvan’da evlere yönelik tank ve top atışlarını ve evlerinden dışarı çıkmak isteyenlerin keskin nişancılar tarafından vurulmasını hatırlatarak kaygıların artmasına neden oldu.

Yapılan duyuruda, İl Jandarma Komutanlığı imzasının bulunması da dikkat çekerken, sokağa çıkma yasağı getirilen mahalleler ve yapılan açıklama şöyle: "Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Örtülü Mah. - Arpacık Mah - SivriTepe Mah. - Bilgin Mah. - Sağlık Mah. - Bayırlı Mah. - Seyrek Mah. - Silkito Mah ve Körha Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon icra edilecektir.
Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesi; Örtülü Mah., Arpacık Mah., Sivritepe Mah., Bilgin Mah., Sağlık Mah., Bayırlı Mah., Seyrek Mah., Silkito Mah. ve Körha mah.) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17.00’den itibaren geçerli olmak üzere, ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır”. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere bozuk yemek iddiası

SONRAKİ HABER

Digor Belediyesi eş başkanları tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...