06 Nisan 2012 10:56

‘En düşük memur maaşı 1738 TL olsun’

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4688 sayılı Yasa’da yapılan değişiklikleri dün Kamu-Sen Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. Memurlara toplusözleşme hakkının tanınmasının önemli bir kazanım olduğunu, ancak grev hakkının tanınmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Koncuk, ILO’ya g&o

‘En düşük memur maaşı 1738 TL olsun’
Paylaş

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4688 sayılı Yasa’da yapılan değişiklikleri dün Kamu-Sen Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında değerlendirdi. Memurlara toplusözleşme hakkının tanınmasının önemli bir kazanım olduğunu, ancak grev hakkının tanınmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Koncuk, ILO’ya göre grev hakkının bir insan hakkı olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Grev hakkının olmadığı yerde sendikal özgürlüklerden söz edilemeyeceğini kaydeden Koncuk, bundan sonra da en önemli taleplerinin grev ve siyasete katılma hakkının kabulü olacağını söyledi.
En düşük memur maaşı için 401 TL, ortalama memur maaşı için de 438 TL artış talep ettiklerini ifade eden Koncuk, talepleri kabul edildiği takdirde en düşük memur maaşının yıl sonunda 1738 TL , ortalama memur maaşının da 2208 TL olacağını kaydetti. Koncuk, isteklerinin gerçekleştirilmesinin önündeki tek engelin hükümet olduğunu dile getirdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yakanlara zaman aşımı, ananlara ceza

SONRAKİ HABER

10 işçi işe geri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa