19 Kasım 2015 13:31

AKP, Ankara Katliamı'na tepki gösterenlerin peşine düştü

Ankara Katliamı’nı protesto eden emekçiler soruşturma baskısıyla karşı karşıya. 40 günde onlarca emekçiye soruşturma açıldı.

Paylaş

Ankara Katliamı’nın gerçek faillerini bulmayan devlet, katliama tepki gösteren emekçilerin peşine düştü. Katliamın ardından geçen 40 günde onlarca emekçiye adli ve idari soruşturmalar açıldı. Büro Emekçileri  Sendikası (BES) yaptığı açıklamada birçok ilde üyelerine açılan soruşturmaları kamuoyuyla paylaştı. Sendika Genel Merkezinde konuşan BES Genel Başkanı Fikret Aslan, “10 Ekim Katliamı sonrasında acılarımızın tazeliğini koruduğu bir dönemde, yaralarımızı sarmaya çalışırken, AKP’nin 10 Ekim sonrası KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ortak kararı doğrultusunda yapılan eylem ve etkinliklerle ilgili adli ve idari baskı ve soruşturmalara her gün bir yenisi eklenmektedir” dedi. 17 Kasım’da Adana’da, 10 Ekim Ankara mitingi öncesi yapılan çağrı eylemi gerekçe gösterilerek çoğunluğu kamu emekçisi olan 14 kişinin evleri basılarak gözaltına alındığını belirten Aslan, “Flamalarımıza taktığımız plastik boruların silah olarak addedilmeye çalışılması, sonrasında 15 gün adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları, bir yandan yargının içinde bulunduğu durumu gösterirken diğer yandan ancak faşist yönetimlerde karşılaşılabilecek bir uygulama olarak karşımıza çıkmıştır” diye konuştu. Aslan, katliam sonrasında ve onca yaralının tedavisinin sürdüğü bir dönemde katillerin peşine düşmek yerine katliamdan sağ kurtulanları suçlayanların, 10 Ekim yürüyüşünü yapanları gözaltına aldığını ifade etti. 

Açıklamada BES üyesi kamu emekçilerine birçok il ve kurumda açılan soruşturmalara ilişkin de bilgi verildi: 

- Adana İŞKUR İl Müdürlüğünde 10 Ekim sonrası eylemlere katıldıkları gerekçesiyle 25 kişiden savunma istenilmiş olup, idari soruşturma süreci devam etmektedir.
- Mardin’de 11-12-13 Ekim’de yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşlerle ilgili 3 gün için ayrı ayrı “2911 sayılı Yasa’ya muhalefet ve Cumhurbaşkanına hakaret”ten, aralarında BES Mardin Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsünün de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
- Adıyaman’da 10 Ekim Katliamı protestoları sonrasında BES İl Sekreteri Abdurrahman Kılavuz hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla gözaltı işlemi uygulandı. Kılavuz hakkındaki adli soruşturma da devam ediyor. 
- BES Mersin Şubesi Üyesi Muhbet Taş, 13 Ekim 2015 tarihinde yapılan grevde “Katil, Hırsız Erdoğan” sloganı attığı iddiasıyla  hakkında adli soruşturma başlatıldı.
- Antalya’da, 12-13 Ekim grevine katıldıkları gerekçesiyle 6 BES üyesi hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.
- Ankara Adliyesi çalışanı BES Üyeleri Fatma Ekin Narin, Turgay Akçay ve Esin Alkan hakkında, 12-13 Ekim tarihlerinde yapılan eylemler gerekçesiyle haklarında idari soruşturma başlatıldı.
- Balıkesir’de, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özgül Erdem Coşar’a, 13 Ekim grevi gerekçe gösterilerek kınama cezası verilmiştir.
- BES Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Aysun Torun ve Yavuz Bilir’e, 12-13 Ekim grevine katıldıkları gerekçesiyle idari soruşturma başlatıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sarayın iftar masası’ davası görüldü

SONRAKİ HABER

Hacettepe’de 'Erdoğan' afişleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...