19 Kasım 2015 08:10

HDP'li vekiller Nusaybin ablukasına karşı açlık grevine başladı

Mardin Nusaybin'de devam eden saldırı ve sıkıyönetim uygulamalarının kaldırılması amacıyla HDP Mardin milletvekilleri İpekyolu üzerinde açlık grevine başladı.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının 7. gününe girdiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde abluka, saldırı ve sıkıyönetim uygulamalarının sonlandırılması amacıyla HDP Mardin milletvekilleri Gülseren Yıldırım ve Ali Atalan açlık grevine başladı. Tarihi İpekyolu Caddesi üzerinde basın mensuplarına yaptıkları açıklama ile greve başlayan vekiller, yasak kalkıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Başlattıkları eyleme ilişkin konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, 7 gün boyunca Nusaybin halkına uygulanan zulmü dile getirmeye ve demokratik bütün yollardan seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak yetkililerin bu duruma kulak tıkadığını belirtti. Yıldırım, "Nusaybin üzerindeki yasak kalkmayana kadar eylemimiz devam edecektir" dedi.

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan da, barikatların kaldırılmasını isteyen devletin, halkların arasına açtığı siyasi hendekleri kapatması gerektiğine dikkat çekerek, "Çözüm devletin açtığı hendekleri kapatmasıyla olacaktır. Eminim o zaman mahalle arasındaki hendekler de kazanacaktır" dedi. Atalan da tıpkı Yıldırım gibi abluka sürünceye kadar eylemlerinin devam edeceğini ifade etti.

Öğleden sonra HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora'nın eyleme katılması bekleniyor.

SALDIRILAR ARTTI

İlçe merkezinde ise polis ve özel harekat timlerinin halka dönük saldırıları özellikle Abdulkadirpaşa Mahallesi'nde arttı. Mahalleyi dört taraftan kuşatmaya alan polisler, mahalle içlerine girebilmek için yoğun saldırılar içerisinde. Yenişehir, Fırat ve Dicle mahallelerine dönük saldırılar da sürüyor.

Bu dört mahalleyi birbirine bağlayan Çağçağ Caddesi üzerinde zırhlı araçlarla konumlanan özel hareket timleri, özellikle cami ve yüksek binaları hedef almalarının yanı sıra rastgele sokakları tarıyor.

Halka yönelik saldırıların sürdüğü bir diğer mahalle ise Devrim Mahallesi. Newroz alanına konumlandırılan özel harekat timleri, halkın direnişi karşısından giremedikleri mahalle içlerine buradan ateş etmeye devam ediyor. İlçenin üzerinde keşif uçakları uçuş yaparken, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde hala polis ablukasında.

ELEKTRİK, SU VE İNTERNET KESİK

Günlerdir maruz kaldıkları bu saldırılara karşı kesintisiz direniş halinde olan halk da her şeye rağmen terk etmedikleri sokaklarda. Zılgıt çekip, gürültü eyleminde bulunarak direnişlerini sürdüren yurttaşların direncini kırmak için kentte dün yapılan elektrik, internet ve su kesintisi devam ediyor.

Belediye, halkın su ihtiyacını karşılamak amacıyla mahallelere su taşımaya çalışırken, yurttaşlar da devam eden abluka ve saldırılara rağmen ihtiyaçlarını komün ruhuyla gidermeye çalışıyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum Hayko Bağdat’ı işten çıkardı

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz cam işçileri, Mersin'deki kıyıma karşı dayanışma eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...