19 Kasım 2015 08:07

Esad: IŞİD yenilene kadar bir yere gitmeyeceğim

Suriy Devlet Başkanı Beşar Esad, 'terörü' yenmeden önce siyasi süreç için bir zaman süreci belirlemenin hiçbir faydası olmayacağını vurguladı.

Paylaş

Suriye’de siyasi geçişe yönelik çabalar sürerken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan "IŞİD yenilene kadar hiçbir yere gitmeyeceğim” mesajı geldi.

IŞİD'in yenilgiye uğratılmasının ardından, iktidar değişimi için bir ya da iki yılın yeterli olacağını ifade eden Esad, devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olabileceğini de söyledi.
İtalyan Rai televizyonuna konuşan Esad, "Suriye'nin birçok bölgesi teröristlerin elindeyken siyasi alanda bir yere varmak mümkün değil" şeklinde konuştu. Bununla birlikte Esad “terörist” tanımına sadece IŞİD militanlarının girmediğini, hükümet güçlerine karşı savaşan silahlı muhalifleri de “terörist” olarak gördüğünü söylerken "Bu, her ülkede böyledir. Makineli tüfeklerle ateş edenleri muhalif diye tanımlayamazsınız” sözlerini kullandı.  

'BEN SEÇİLİRSEM DAHA İYİ BİR GELECEKLERİ OLACAK'
Beşar Esad, "Devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmamı yasaklayan herhangi bir kırmızı çizgi yok" sözlerini kullandığı mülakat sırasında "Ben seçilirsem Suriyelilerin daha iyi bir geleceği olacak" dedi. Bunların yanı sıra Esad, seçim olmadan iktidarda kalmasının kendisi için siyasi bir hata olacağını da söyledi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kadın ve erkeğin ne kadar eşit olduğunu hesaplayın

SONRAKİ HABER

Aziz Güler'in cenazesi Gazi'ye getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...