18 Kasım 2015 12:04

Hizbullah davasında dosyaların ayrıştırılması talebi reddedildi

Diyarbakır’da Aytaç Baran’ın, öldürülmesinden sonra çıkan olaylarda, 3 kişinin daha öldürülmesiyle ilgili 14’ü tutuklu, 16 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Paylaş

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA-PAR Üyesi Aytaç Baran’ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, 3 kişinin daha öldürülmesiyle ilgili 14’ü tutuklu, 16 kişinin yargılanmasına devam edildi. Güvenlik nedeniyle alındığı Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmada mahkeme, sanıkların PKK ve Hizbullah üyeliğinden yargılandığı dosyayı ayrıştırma talebini reddetti.

SEGBİS’LE BAĞLANDILAR

Yoğun polisiye tedbirlerin alındığı davada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, PKK ile Hizbullah üyeliklerinden yargılanıyor. Mehmet Fidan, Bilal Filiz, İshak Akkuş, Mehmet Dağ, Serkan Diker, Hevidar Diker, Eylem Çalapoğlu, Merge Polat gibi sanıkların “PKK üyeliği”nden; Mehmet Çerioğlu, Yunus Tatar, Yunus Dönmez, Furkan Özer, Beytullah Kort, Mehmet Yalçın’ın ise “Hizbullah üyeliği”nden yargılandığı ve 14 tutuklunun bulunduğu davada, Diyarbakır’da bulunan sanıklar duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada talepleri alan mahkeme heyeti, avukatların dosyaların ayrıştırılması talebini reddetti. Gazetemiz baskıya girdiği sırada dava hâlâ devam ediyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Edebiyat Nöbeti’ Tarık Dursun K. için

SONRAKİ HABER

IŞİD’e tepki gösteren sendikacı memurluktan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...