18 Kasım 2015 10:47

Faslıları IŞİD şüphesiyle gözaltına aldıran kroki...

Paylaş

Fas'tan gelen 8 kişilik grup, IŞİD şüphesiyle gözaltına alındı. Gruptaki bir kişinin üzerinde bulunan bir kağıtta, İstanbul'dan başlayıp İzmir üzerinden, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan geçişini kullanarak Almanya'ya ulaşmayı gösteren bir kroki çıktı. Havalimanındaki 'Risk analiz' odasında sorgulanan 8 şüpheli, Kazablanka'ya geri gönderdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na Fas'ın Kazablanka şehrinden gelen 8 kişi, IŞİD ile bağlantılı olabileceği değerlendirilerek gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından havalimanında bulunan 'Risk analiz' odasına götürülen Faslılar Nasıl Y., Ayoub S., Aissa M., Said S., Soufiane H., Salahaddin A., Mustapha M. ve Mouhssıne El A. burada sorgulandı.

Şüphelilerden Nasıl Y.'nin üzerinde bulunan bir kağıtta, İstanbul'dan başlayıp İzmir üzerinden, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan geçişini kullanarak Almanya'ya ulaşmayı gösteren bir kroki çıktı.

TEM ekipleri, şüphelilerin terör örgütü IŞİD ile bağlantılı olabileceğini değerlendirerek sorgulanmalarının ardından Kazablanka'ya geri gönderdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sabah’a göre Obama 'hassas hareket etme' sözü vermiş

SONRAKİ HABER

Anonymous IŞİD'in binlerce hesabını ele geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...