18 Kasım 2015 10:45

Sabah’a göre Obama 'hassas hareket etme' sözü vermiş

G20 zirvesi geride kaldı ancak yankıları devam ediyor. Sabah gazetesi G20’de Erdoğan ve Obama görüşmesinin detaylarına ulaştığını iddia etti.

Paylaş

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama’nın görüşmesine ilişkin bir iddiayı gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'ya "ABD'nin verdiği silahlar PKK'dan çıkarsa YPG meşru hedef olur" uyarısı yaptığı öne sürülen haberde, Obama'nın da "hassas hareket etme" sözü verdiği iddia edildi.

Sabah, G20 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde gündeme gelen değerlendirmelerin perde arkası bilgilerine ulaştığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın 70 dakika süren zirvesinde PYD’nin gündeme geldiği ve Tayyip Erdoğan Obama'ya "PYD, PKK'nın Suriye kolu. PYD'ye silah verirseniz bu iş yürümez" dediği iddiaları yer aldı. Erdoğan, ABD tarafından PYD’ye IŞİD ile mücadele için verilen silahların, PYD'nin askeri kanadı YPG üzerinden PKK'ye geçebileceği uyarısında bulunarak, “Suriye'ye gönderilen silahlar PKK'dan çıkarsa YPG bizim için meşru hedef haline gelir” mesajı verdiğini Obama'nın da "Hassasiyetinizin farkındayız. Silahların PKK'nın eline geçmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" diye cevap verdiğini öne sürdü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BirGün muhabirine soruşturma

SONRAKİ HABER

Faslıları IŞİD şüphesiyle gözaltına aldıran kroki...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...