18 Kasım 2015 10:40

BirGün muhabirine soruşturma

BirGün muhabiri Onur Erem'e Ankara Katliamı'nın ardından dünyaca ünlü düşünür Tarık Ali ile yaptığı röportajda Ali'nin Tayyip Erdoğan hakkındaki 'teneke diktatör' sözlerine yer verdiği için Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma açıldı.

Paylaş

Ankara Katliamı'nın ardından dünyaca ünlü düşünür Tarık Ali ile yapılan ve Tayyip Erdoğan hakkındaki “teneke diktatör” sözlerine de yer verilen söyleşi nedeniyle BirGün muhabiri Onur Erem hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten soruşturma açıldı. Soruşturmanın ardından konuşan Ali, “Teneke diktatör dediğim için beni affedin. Doğrusu Erdoğan korkuyla seçim kazanan seçilmiş bir diktatör” açıklamasında bulundu.

Ankara Katliamı’nın ardından ünlü düşünür Tarık Ali ile BirGün gazetesinin yaptığı söyleşiye “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” soruşturma açıldı. Konuya ilişkin yeniden BirGün’e konuşan ve daha önce düşünceleri, söyledikleri veya yazdıkları nedeniyle hiç soruşturma geçirmediğini söyleyen Tarık Ali, Erdoğan’ın geçen ay Finlandiyalı bir gazeteciye verdiği “Ben diktatör olsam bana ‘Diktatör müsünüz’ sorusunu sormazdın” yanıtının hatırlatılması üzerine, “Belki de kendisine ‘Teneke diktatör’ diyerek başarısız bir diktatör olduğunu söylediğim için üzüldü. Finlandiyalı gazeteciye verdiği yanıt cehaletini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda pek çok diktatör daha zor soruları yanıtlamayı başarmıştı” şeklinde konuştu.

TARIK ALİ NE DEMİŞTİ?

Onur Erem’in 15 Ekim’de yayımlanan söyleşisinde Tarık Ali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili şunları söylemişti: “Hem Erdoğan’ın hem IŞİD’in birbirlerini kullandığını söyleyebiliriz. Erdoğan’ın desteğine karşılık olarak IŞİD, AKP’nin muhaliflerini öldürerek Erdoğan’a yardım ediyor görüntüsü veriyor. AKP’nin derin devletinin IŞİD ile ne kadar ilişki içinde olduğunu bilmek zor. Bu konuda bir kanıt yok ama bir gün bunun belgeleri çıkarsa hiç şaşırmam. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mültecilerin botu Bodrum'da alabora oldu: 10 kayıp

SONRAKİ HABER

Sabah’a göre Obama 'hassas hareket etme' sözü vermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...