18 Kasım 2015 08:58

Samanyolu Yayın Grubu sözleşmesini fesheden TÜRKSAT’a suç duyurusunda bulunuldu

Samanyolu Yayın Grubunun sözleşmesini fesheden ve kanallarını frekanstan çıkaran TÜRKSAT yetkilileri hakkında CHP Milletvekili Mahmut Tanal suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, keyfi bir şekilde süresinden önce Samanyolu Yayın Grubunun sözleşmesini fesheden ve kanallarını frekanstan çıkaran TÜRKSAT yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. 

Suç duyurusu ile ilgili Mahmut Tanal, söz konusu işlemin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesinde tanımlanan ifade özgürlüğüne ve 14. maddesinde tanımlanan ayrımcılık yasağına aykırılık teşkil ettiğine, Anayasa’nın 10. maddesinde tanımlanan eşitlik ilkesine aykırı olduğuna; 22. maddesinde koruma altına alınan haberleşme hürriyetinin, 26. maddesinde korunan düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetinin, 28. maddesinde korunan basın hürriyetinin, haber alma, düşünceyi öğrenme, farklı televizyon kanallarındaki habere, bilgiye, yoruma, düşünceye, eleştiriye erişim haklarının engellendiğine, 29. maddesinde tanımlanan süreli ve süresiz yayın hakkının aleni bir ihlalini oluşturduğuna işaret etti. 

Ayrıca Anayasa’nın 30. maddesiyle devlete yüklenen basın araçlarının korunması yükümlülüğünü de ihlal ettiğini ve bütün bu ihlaller sebebiyle söz konusu işlemin anayasal suç teşkil ettiğini vurguladı. 

Tanal, vatandaşın farklı televizyon kanallarından haber, düşünce ve kanıların serbestçe öğrenilmesi ve toplanılabilmesi haklarının, basın özgürlüğünün ihlal edildiğini belirterek bu kararın alınmasında ve uygulanmasında sorumluluğu olanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. (İstanbul/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Obama: Rusya ile Suriye konusunda yapıcı ortağız

SONRAKİ HABER

Yüz ifadesi yılın kelimesi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa