18 Kasım 2015 08:10

Atık içki şişelerini hediyelik eşyaya dönüştürüyor

Kayseri’de el sanatları ve kaligrafi sanatıyla uğraşan 20 yaşındaki Mitat Mıhçı, atık içki şişelerinine yöresel figürler işleyip, hediyelik eşya olarak satıyor.

Paylaş

Mitat Mıhçı, bir yıldır Kocasina’da bulunan küçük atölyesinde el sanatlarıyla uğraşıyor. Atık içki şişelerine uluslararası ve yöresel figürler ile simgeler uygulayan Mıhçı, yaptığı çalışmaları tanesi 25-125 TL’den hediyelik eşya satan işyerlerine ve turistik bölgelere gönderiyor. Genç girişimcinin hedefinde, büyük bir imalathane açarak Türkiye’nin çeşitli turistik bölgelerine yaptığı süs eşyalarını pazarlamak var.
Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okurken, Samsunlu bir sanatçıyla tanışıp, bir yıldır bu işle uğraşan Mıhçı, atık şişelerin haricinde, kaligrafi sanatıyla da uğraşıyor. Tabaklar üzerine işlediği değişik figürleri de satışa sunuyor. Mıhçı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim vaatlerinde, “Kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar karşılıksız destek” sözünden de faydalanmak istiyor. Bir şişeyi 2 günde turistik obje haline getiren Mitat Mıhçı, bu konuda seri üretim yapmayı da hedefliyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Koyun sürüleri dönüş yolunda

SONRAKİ HABER

Baro Başkanı Tahir Elçi: Yeşilmen şarapnel değil, hızlı giden mermi ile vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...