17 Kasım 2015 13:29

Kerry’den Türkiye ile ortak operasyon açıklaması

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile ortak bir operasyona başlayacaklarını, böylece sınırın 98 kilometrelik bölümünde güvenliği sağlayacaklarını duyurdu. CNN televizyonunda yayımlanan röportajında Kerry, "Suriye'nin kuzey sınırındaki 98 kilometrelik bölgede güvenliğin sağlanması için Türkiye ile ortak operasyona başlıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Türkiye ile Suriye'nin kuzeyini güvenli hale getireceğiz" diyen John Kerry, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Suriye'nin kuzey sınırının yüzde 75'i şu anda kapalı. Türkiye kendi çabalarıyla bölgeyi güvence altına aldı. Kalan 98 kilometrenin de kapatılması için Türklerle operasyon başlatıyoruz."

ANKARA: KERRY GÜÇLÜ HAVA OPERASYONUNU KASTETTİ

Hürriyet Gazetesine konuşan Ankara'daki yetkililer, Kerry'nin bu sözlerle IŞİD'e karşı bir kara operasyonunu değil, geçmişe göre daha güçlü ve etkin bir hava operasyonunu kastettiğini söylediler.

Bir yetkili ise Hürriyet'e, "IŞİD'e karşı Amerikalarla ortak mücadele ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de ortak adımlar atacağız. Bunu göreceksiniz" dedi.

Bir başka kaynak da, havadan yapılacak operasyonlarla Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele eden muhalif güçlere destek verileceğini söylemekle yetindi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Askerin Silvan’dan çıkışına soruşturma

SONRAKİ HABER

Gökyüzüne asılmış manastırlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...