17 Kasım 2015 13:24

Devlet yıktı, halk onaracak

12 gün boyunca sokağa çıkma yasağında yerle bir edilen Silvan yeniden inşa ediliyor. Silvan Belediye Eş Başkan Vekili Zuhal Tekiner, ev ve işyerlerinin yeniden yapılması için destek çağrısı yaptı.

Paylaş

Asker, polis ve özel harekat timlerinin sokağa çıkma yasağının sürdüğü 12 gün boyunca yerle bir ettiği Silvan’ın yeniden inşası için seferberlik ilan edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GAP Belediyeler Birliği, Mimarlar Odası ve Silvan Belediyesinden 60 kişilik inşa komisyonu oluşturuldu. Silvan Belediye Eş Başkan Vekili Zuhal Tekiner, ev ve işyerlerinin yeniden yapılması için destek çağrısı yaptı. 

Top mermileri, bombaatarlar ve ağır silahlardan dolayı birçok evin kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Tekiner, “12 gün boyunca aç, susuz kalan insanlarımıza önce gıda paketleri dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Şimdi evleri hasar gören ailelerimizin camlarını, kapılarını yapıp, duvarlarını sıvayacağız. Kışın gelmesinden ötürü yakacak sorunu var ve inşaat malzemeleri alınması lazım” dedi. Tahrip edilen yolların yapımına ve altyapı çalışmalarına başlandığını söyleyen Tekiner, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GAP Belediyeler Birliği, Mimarlar Odası ve Silvan Belediyesinin katılımıyla 60 kişilik bir komisyon oluşturulduğunu söyledi. Çocukların 12 gün boyunca bomba ve kurşun sesleriyle yaşadığını ve psikolojilerinin bozulduğunu da söyleyen Tekiner, “Çocuklara psikolojik destek vererek, oyun alanları oluşturacağız” dedi. Evlerin onarımı için malzeme gereksinimi olduğunu aktaran Tekiner, “Toplarla evler yıkılmış, bunların tadilatı, yapımı zor olacak; bunun için yardıma ve desteğe ihtiyacımız var” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Bloku Silvan’a gitti

SONRAKİ HABER

Askerin Silvan’dan çıkışına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...