06 Nisan 2012 09:13

30 yılda 70 eser Mungan’a Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü getirdi

1980’de ‘Mahmud İle Yezida’yla başlayan edebiyat yolculuğunda 70’e yakın eser veren Murathan Mungan Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü önceki akşam aldı. ilk şiir kitabı ‘Osmanlı’ya Dair Hikâyat’, ilk öykü kitabı ‘Son İstanbul’ ve sonrasında ard arda gelen şiirler, romanlar, tiyatro oy

30 yılda 70 eser Mungan’a Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü getirdi
Paylaş

1980’de ‘Mahmud İle Yezida’yla başlayan edebiyat yolculuğunda 70’e yakın eser veren Murathan Mungan Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü önceki akşam aldı. ilk şiir kitabı ‘Osmanlı’ya Dair Hikâyat’, ilk öykü kitabı ‘Son İstanbul’ ve sonrasında ard arda gelen şiirler, romanlar, tiyatro oyunları... Bütün bu emek 1981’den beri devam eden dostunun da adını taşıyan Erdal Öz Edebibat Ödülüyle karşılık buldu. Murathan Mungan, Pera Müzesi’nde düzenlenen törende ödülünü Seçici Kurul başkanı Prof. Nükhet Esen’in elinden aldı.

‘En zoru konuşma yapmak’ diyen Mungan, “Ödülleri ilkin anlamlandıran şey, o ödülün adına konan kişidir. Yani Erdal Öz” dedi. Erdal Öz ile ilk kez 1973 yılında Ankara’da Öz’ün Sergi Kitabevi’nde tanışan Mungan konuşmasına anılarıyla devam etti. İlk imzalı yazısını yayımlandıktan sonra, Ankara Tandoğan’da bir grubun sırtında sopalar parçaladığını söyleyen Mungan, “Bu anı, imzalı bir yazar olmakla, ilk cezalandırılma, mimlenme ilişkimdir. O gün sezmeliydim bu işin çok kolay olmayacağını.” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Claude Miller hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Tüzel’in annesi son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...