17 Kasım 2015 08:40

Gazeteci Ahmet Çitilci hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Ahmet Çitilci vefat eti.

Paylaş

2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Basın Şeref Kartı sahibi gazeteci Ahmet Çitilci hayatını kaybetti. Üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı mesajda, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Ahmet Çitilci’yi kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Ahmet Çitilci’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Değerli üyemiz Ahmet Çitilci’nin ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi. Ahmet Çitilci’nin cenazesi Cerrahpaşa Camisi’nde kılınacak ikindi namazının ardından Habipler Yeşil Yayla Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AHMET ÇİTİLCİ KİMDİR?

1932 yılında Malatya’da doğan Çitilci, gazetecilik mesleğine 1955 yılında Tercüman gazetesinde başladı. Vatan ve Akşam gazetelerinde çalıştı. Yenigün Gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğünü üstlendi. Anadolu Ajansı, Tercüman ve Milliyet gazetelerinin Malatya temsilciliğini yaparken, Malatya Valiliği’nin basın danışmanlığı görevini de sürdürdü. Türkiye Petrol-İş Sendikası ile Türk Deniz Ulaş-İş Federasyonu’nun basın danışmanlığını yaptı. ‘İşçi’nin Sesi’ ile ‘Sanat ve Kültür’de Kök’ Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı, yönetmenliğini yürüttü. 

‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülleri’ raportörlüğünü uzun yıllar sürdürdü. ‘Babıali’de Altın Yılı Yaşayan ve Yaşatan Ustalar’ ödülü sahibi Çitilci, Basın Şeref Kartı taşıyordu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İdil'de özel harekatçılardan tekbirli 'kutlama'

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Komplo kuruyorlar, vız gelir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa