06 Nisan 2012 09:05

Çorlu halkı katı atık tesisini istemiyor

TEHLİKELİ Atık Tesisine Hayır Platformu, Çorlu Belediye Meydanı’nda yaptığı eylemle Çorlu Deresi ve Ergene’de yaşanan kirliliğe dikkat çekerek Çorlu’ya kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisine karşı çıktı.Çorlu Belediye Meydanı’nda bir araya gelenler adına açıklamayı Tekirdağ Baro Temsilcisi A

Çorlu halkı katı atık tesisini istemiyor
Paylaş

TEHLİKELİ Atık Tesisine Hayır Platformu, Çorlu Belediye Meydanı’nda yaptığı eylemle Çorlu Deresi ve Ergene’de yaşanan kirliliğe dikkat çekerek Çorlu’ya kurulmak istenen katı atık bertaraf tesisine karşı çıktı.

Çorlu Belediye Meydanı’nda bir araya gelenler adına açıklamayı Tekirdağ Baro Temsilcisi Av. Umut Azgüler okudu. Çorlu ve Trakya halkının, 30 yıldır Çorlu Deresi ve kangrenleşen Ergene kirliliği ile iç içe yaşadığını belirten Azgüler, “Tüm canlılarla birlikte yaşam alanlarımız yaşanamaz hale getirildi. Kirlenen havamız, suyumuz ve toprağımız yavaş yavaş ölürken, biz canlıları da yavaş yavaş ölüme sürüklüyor” dedi.

Çorlu’da katı atık bertaraf tesisi kurulmak istendiğini vurgulayan Azgüler, “Çorlu Belediyesi’nin reddettiği ‘Karatepe Katı Atık Bertaraf Tesisi’ ruhsatlarını, bu kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 644 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye dayanarak 17.02.2012 tarihinde onayladı. 24 Şubat’ta bakanlığın onayladığı planlar Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. 13 Mart tarihinde Tekirdağ Barosu, Tekirdağ Tabip Odası, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası, Eğitim-Sen Çorlu Temsilciliği, Mimarlar Odası Çorlu Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Çorlu Temsilciliği ve Çorlu Ergene İnisiyatifinin çağrıcılığında yaptığımız geniş katılımlı toplantıda, ‘Tehlikeli Atık Tesisine Hayır Platformunu’ oluşturduk. 150 civarında katılımcıyla Tehlikeli Atık Tesisine Hayır Platformu olarak bir basın açıklaması yaptık, yaşam alanlarımızı savunmanın startını böylece vermiş olduk” dedi.

Bakanlığa itirazla başlattıkları mücadeleyi, hukuki, yasal, demokratik ve meşru yollarla devam ettireceklerini söyleyen Azgüler şunları söyledi: “Bu konuda kararlıyız. Bu mücadele ile ilgili aldığımız ilk karar Çorlu ve Tekirdağ genelinde on binlerce imza toplayarak bu karara karşı çıkmak olacaktır. Çorlu halkı olarak tek yürek tek yumruk olup Ergene faciasından sonra yeni bir faciaya izin vermeyeceğiz.” Yüz kişinin katıldığı eyleme, ESP Çorlu İlçe Örgütü ve BDSP de destek verdi. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin gözü sözleşmede

SONRAKİ HABER

Claude Miller hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...