16 Kasım 2015 17:48

Düzce Üniversitesi öğrencilerinden formasyon tepkisi

Paylaş

YÖK’ün açıkladığı pedagojik formasyon kontenjanlarının ardından Düzce Üniversitesi öğrencileri basın açıklaması yaptı.
Sosyal medyada kurdukları etkinlik üzerinden örgütlenen öğrenciler bugün saat 11 sıralarında Düzce Üniversitesi Ortak Yaşam Alanında bir araya gelerek oturma eylemi ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 15 bin olarak belirlenen kontenjanın sayısının geçmiş yıllara göre azlığına dikkat çeken öğrencilerden YÖK’e tepki yağdı.
“Formasyon, hasretinden prangalar eskittim”, “Öğretmenlik gerçekti hayal mi oldu?”, “Formasyon isti-Yök!” dövizleriyle alana çıkan Fen-Edebiyat öğrencileri adına basın metnini Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Ramazan Çağlar okudu. Çağlar, “Dışarıda birçok öğretmen atama sıkıntısı çekiyor olabilir ama buna karşın bir de emeklilik yaşı çoktan geçmiş ve hala görev başında öğretmenler var. Bunun sebebi elbette ki ekonomiktir. Ama çözüm bizim formasyon hakkımızın elimizden alınması değildir” dedi.
Çağlar sözlerini “Önce bize öğretmen olma kapılarını sonuna kadar açan şimdi de herkesi bir anda o kapıya sıkıştıran YÖK’e sesleniyoruz! Bu karmaşada çektiğimiz sıkıntıları görün, öğretmen olarak  bildiklerimizle geceye doğan güneş olup sisleri dağıtmak istiyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı. Öğrenciler sloganlarla eyleme devam etti ve bir süre sonra dağıldı. Eylemde sık sık “Emek bizim formasyon bizim”, “Formasyon hakkımız ‘yöklenemez’!” sloganları atıldı. (Düzce/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşi tarafından affedilmek için 'Bu deli çocuğu affet' pankartı açtı

SONRAKİ HABER

İzmir Valiliği'nden 4 günlük protesto yasağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...