16 Kasım 2015 10:12

G20 gözaltıları protesto edildi

Paylaş

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri dün G20 protestolarında yaşanan gözaltılarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında “Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz”, “G20 defol bu memleket bizim”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. filoyu unutmayın” sloganları atıldı. 

Bu yıl Antalya’da toplanan G20 zirvesi protestoları sırasında önceki gün Aydın Kanza Parkı’nda 27 gözaltı olmuştu. Gözaltılara ve G20 zirvesine tepki gösteren Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, tutumları nedeniyle Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü kınadı. Öztürk, “Toplanma yerinden başlayarak ve yürüyüş boyunca ortama damgasını vuran emniyetin abartılı tutumu, demokratik tepkimizi bile kriminalize etmeyi başarmış ve baştan beri tutuklama amaçlarını gerçekleştirmişlerdir. Obama’dan, Merkel’den, Putin’den ya da Erdoğan’dan hiçbir vatandaşımız daha değersiz değildir” dedi. 

Protestolar sırasında gözaltına alınan 27 kişiden 17’si serbest bırakılırken 10 kişinin adliyeye sevk edildiği bilgisini veren Öztürk, “En demokratik tepkimiz bile şiddet ve baskıyla engellenmiş, Antalya caddeleri güvenlik görevlileri tarafından abluka altına alınmış, her eylemcinin üzerine 5 güvenlik görevlisi gönderecek şekilde ortam terörize edilmiştir. Bizlere kapılarını kapatan, demokratik hakkımıza tahammül edemeyen; emekçilere, halklara karşı yeni saldırılar planlanan, emperyalist savaş politikaları tartışılan G20 zirvesini ve kararlarını tanımıyoruz” diyerek gözaltıları eleştirdi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Paris boyun eğmeyecek

SONRAKİ HABER

Davutoğlu katliamların gölgesinde ‘özgürlük’ tablosu çizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...