15 Kasım 2015 13:22

Askerler, cenazeleri yakıp yerde sürükledi

Paylaş

Selman KELEŞ

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Zîlan bölgesinde bulunan Tendürek (Gergîlî) Mahallesi’nde operasyona çıkan askerler ile HPG’liler arasında çatışma çıktı. Önceki gün yaşanan çatışmada, 3 HPG’li ve 1 asker yaşamını yitirdi. Çatışmaya tanıklık eden mahallelilerin anlatımlarına göre, çatışmanın ardından bir vahşet yaşandı.

Görgü tanıkları, çatışmadan sonra HPG’lilerin bulunduğu ev ağır silahlarla tarandığını ve bombalandığını belirtti. Saatler süren taramadan sonra hızını alamayan askerlerin, HPG’lilerin yaşamını yitirdiği evi, yanlarında getirdikleri benzin ve molotoflarla ateşe verdiğini söyleyen tanıklar, ev yanıp kül olmasına rağmen ağır silahlarla taramayı sürdüren askerlere engel olmak isteyen mahallelilerin de ‘Hepiniz Ermenisiniz, göreceksiniz gününüzü’ sözleriyle tehdit edildiğini anlattı. Operasyona katılan askerlerin, sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarda da HPG’li cenazelerin tamamen yandığını görüldü. 

Tüm yaşananlara tanıklık eden Seyran Yaş, “Cenazeleri çıkartırken hem tekmeliyorlardı hem sürüklüyorlardı. Panzerin yanına getirdiklerinde ise videosunu çektiler ve ardından da cenazelerin başında halay çektiler. Bizlere de küfür ve hakaretlerde bulundular. Kimsenin evinden çıkmasına izin vermediler” dedi. 

Görgü tanıklarından Velat Yaş ise, “Askerler, sürekli evlerimize girmemiz için tehdit ediyordu. Çıktığımızda ise küfür ediyorlardı. Kimsenin çıkmasını istemiyorlardı. Çatışma bittikten sonra evin hepsini yaktılar, molotoflarla yaktılar. Ardından tekrar bombaladılar” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ali Koç'tan kapitalizm itirafları!

SONRAKİ HABER

Chomsky: Nusra, Türkiye yardımlarının ana alıcısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa